Life

Animalul care și-a făcut apariția în munții României. Oamenii au crezut că este o mutație genetică

Creatura care a fost surprinsă în Carpații Meridionali. Specialiștii spun că reprezintă un adevărat pericol pentru alte rase de animale.
07.06.2024 | 19:00
Animalul care sia facut aparitia in muntii Romaniei Oamenii au crezut ca este o mutatie genetica
Animalul rar care a apărut în Carpații Meridionali. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

În Carpații Meridionali a fost semnalată prezența unui animal rar. Cei care l-au văzut au fost de-a dreptul uimiți și au crezut că au de-a face cu o mutație genetică. În realitate, este vorba despre un specimen hibrid.

Animalul hibrid care a fost surprins de camerele de monitorizare în Carpații Meridionali

Un studiu realizat recent relevă faptul că în Carpații Meridionali trăiesc o mulțime de exemplare de lupi. La nivelul întregii țări, se estimează că trăiesc peste 3.000 de lupi.

ADVERTISEMENT

Studiul s-a realizat pe o suprafață de peste 1.400 de kilometri pătrați, iar potrivit digi24.ro, au fost identificați 48 de lupi. Exemplarele rare nu au putut fi atribuite în totalitate unei haite, ci se presupune că sunt doar animale care se află în tranzit în Carpații Meridionali.

Potrivit studiului, din cele 48 de exemplare, 27 dintre ei sunt masculi, 20 sunt femele, iar unul singur este un hibrid între lup și câine. Exemplarul hibrid dintre lup și câine este primul de acest fel din Munții Carpați. Prezența lui este prima confirmare oficială, iar pentru Fundația Conservation Carpathia reprezintă un adevărat motiv de îngrijorare.

ADVERTISEMENT

Potrivit reprezentanților, acest proces de hibridizare pune în pericol rasa pură de lupi. Momentan, nu reprezintă niciun pericol semnificativ, însă, în timp, poate amenința degradarea genetică.

Animalul hibrid pune în pericol sănătatea genetică a lupilor

Specialiștii susțin că hibridizarea nu i-a luat deloc prin surprindere, având în vedere că din ce în ce mai mulți câini hoinari se alătură haitelor de lupi. Camerele de monitorizare montate pe suprafața studiată au detectat mai mulți câini fără stăpân care se adaptează habitatului lupilor.

ADVERTISEMENT

”În cazul României, hibridizarea este un fenomen cauzat de câinii hoinari, care au apărut în habitatul lupilor. Prezenţa lor pune în pericol sănătatea genetică a populaţiei de lupi pentru următoarele decenii.”, arată comunicatul oficial, potrivit sursei menționate.

Pentru analiza acest fenomen de hibridizare, specialiștii au apelat la recoltarea de probe genetice. S-au colectat saliva, fire de păr, excremente, dar și urme de urină pe care lupii le-au lăsat în stratul de zăpadă.

ADVERTISEMENT

”Pentru a evalua acest fenomen, cercetătorii Fundaţiei Conservation Carpathia au colectat probe de salivă de la 21 de câini din zona cercetată, concomitent cu perioada în care au fost colectate şi probele ADN lăsate în urmă de lupi.”, arată comunicatul fundației, potrivit digi24.ro.

Acest proces nu a fost deloc unul ușor, iar condițiile meteo din ultima vreme le-au cam puse bețe în roate reprezentaților fundației. Din cauza lipsei stratului de zăpadă colectarea probelor necesare a fost mult mai grea.

În urma studiului, s-a ajuns la concluzia că în România există 3.000 de exemplare de lupi. Aceștia trăiesc preponderent în Munții Piatra Craiului, Iezer Păpușa și Munții Făgăraș.

ADVERTISEMENT
"Dormim în camere separate noaptea". Adevărul despre căsnicia lor, cei doi formează unul dintre cele mai solide cupluri
O țară europeană a descoperit un zăcământ mai important decât petrolul și gazul...
O țară europeană a descoperit un zăcământ mai important decât petrolul și gazul și amenință monopolul deținut, până acum de China
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin...
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin Petre este mai uşor de dirijat”
Grindină de mari dimensiuni, străzi inundate şi curse aeriene deviate. Urmările codului roşu...
Grindină de mari dimensiuni, străzi inundate şi curse aeriene deviate. Urmările codului roşu de furtună pentru Bucureşti şi Ilfov
Milionarul care i-a luat locul lui Cristi Borcea în viaţa Alinei Vidican, dat...
Milionarul care i-a luat locul lui Cristi Borcea în viaţa Alinei Vidican, dat peste cap de româncă. A asaltat-o cu mesaje!
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur,...
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur, după 12 ani de relație: "Este doar..."
Simona Bucura Oprescu, anunț important pentru milioane de români. Ministrul Muncii a transmis:...
Simona Bucura Oprescu, anunț important pentru milioane de români. Ministrul Muncii a transmis: „Facem eforturi”
EXCLUSIV Anamaria Prodan îl distruge pe Reghecampf după un nou scandal între cei...
EXCLUSIV Anamaria Prodan îl distruge pe Reghecampf după un nou scandal între cei doi. "E ușor să stai o viață întreagă cu picioarele desfăcute. Să găsești un prost și să torni copii"
Culoarea mașinii, metodă pentru a afla kilometrajul. Cum e posibil
Culoarea mașinii, metodă pentru a afla kilometrajul. Cum e posibil
S-a aflat marele secret al lui Irinel Columbeanu
S-a aflat marele secret al lui Irinel Columbeanu
Mineriada din 1990, prin ochii protestatarului Marian „Ceaușescu”: „Atunci am învățat «limba bătăii»”
Mineriada din 1990, prin ochii protestatarului Marian „Ceaușescu”: „Atunci am învățat «limba bătăii»”
Ce s-a ales de Leonard Doroftei după 5 ani petrecuți în Canada. Câți...
Ce s-a ales de Leonard Doroftei după 5 ani petrecuți în Canada. Câți bani a pierdut în carieră: „M-au vândut, exact asta au făcut”