Life

Animalul crescut de români, dar care ajunge mai mereu la export. Statul îți dă 100 de euro pe exemplar dacă îl ai în curte. Puțini oameni cunosc schema financiară

Fermierii români primesc bani din partea statului. Cine sunt, de fapt, beneficiari și ce condiții trebuie îndeplinite pentru a intra în posesia banilor.
29.06.2024 | 20:30
Animalul crescut de romani dar care ajunge mai mereu la export Statul iti da 100 de euro pe exemplar daca il ai in curte Putini oameni cunosc schema financiara
Fermierii români primesc bani din partea statului. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Românii care au de gând să devină fermieri, trebuie să știe că acum este momentul perfect pentru a face acest pas. Guvernul a venit în sprijinul lor și oferă sume substanțiale de bani celor care cresc anumite animale.

Se dau bani de la stat pentru fermierii români care cresc anumite animale

Statul român susține din ce în ce mai mult fermierii și agricultorii. Drept dovadă, acum, crescătorii de bovine și bubaline primesc un stimulent financiar consistent. Pentru a beneficia de el, există și anumite condiții.

ADVERTISEMENT

Încă de la începutul acestui an, Guvernul și-a îndreptat atenția asupra fermierilor. Pentru a-i încuraja să crească animale, statul a decis să le acorde bani, iar suma nu este deloc una mică.

La finalul lunii ianuarie, Guvernul a aprobat Ordonanța privind adoptarea unui scheme de ajutor de stat destinată fermierilor. Totul a fost motivat de criza provocată de războiul din Ucraina.

ADVERTISEMENT

Așa cum îi spune și numele, persoanele eligibile pentru a primi stimulentul financiar sunt crescătorii care au în posesie bubaline sau bovine. Eligibile sunt și întreprinderile familiale sau individuale, dar și persoanele fizice autorizate.

În rândul fermierilor români, bovinele sunt foarte populare, însă, nu același lucru se poate spune și despre bubaline. În schimb, laptele lor are o mulțime de beneficii pentru organism și abia de acum începe să fie la mare căutare.

ADVERTISEMENT

Laptele de bivoliță are un conținut ridicat de proteine, grăsimi sănătoase, vitamine și minerale. Specialiștii susțin că este mai hrănitor decât laptele de vacă, ceea ce îl face varianta perfectă pentru alcătuirea unei diete echilibrate.

Cine sunt beneficiarii schemei de ajutor din partea statului

Cei care vor să primească bani de la stat, trebuie să îndeplinească mai multe condiții. Prima și cea mai importantă este deținerea exemplarelor de bovine de carne sau bubaline care să fie înscrise în Baza Națională de Date.

ADVERTISEMENT

La fel de important pentru fermieri este și condiția care stipulează că bovinele și bubalinele trebuie să fie înregistrate în registrul genealogic al rasei. Un alt aspect de care trebuie să țină cont fermierii este că, înainte cu o zi de depunerea cererii, trebuie să dețină minim 50% din efectivul de animale pe care îl declară la final.

Sumele pe care fermierii le primesc de la stat sunt aceleiași, indiferent dacă dețin bovine sau bubaline. Mai exact, pentru fiecare astfel de exemplar, crescătorii primesc 100 de euro.

Potrivit statisticilor, de cuantumul alocat acestei scheme de ajutor ar beneficia 6.000 de fermieri. În total, acești fermieri dețin peste 150.000 de bovine și 11.000 de bubaline.

Fermierii au la dispoziție 30 de zile pentru a depune toate actele necesare. Termenul începe să curgă din momentul în care ordonanța intră în vigoare. De asemenea, termenul de plată al banilor către fermieri este 30 iunie 2024.

ADVERTISEMENT