Life

Animalul deosebit pe care îl veți putea vedea în România. E primul pui născut în captivitate

Animalul unic din România. Este primul pui născut viu, în captivitate. Poate fi văzut de către turiști aproape în fiecare zi.
16.03.2024 | 13:44
Animalul deosebit pe care il veti putea vedea in Romania E primul pui nascut in captivitate
Animalul este unul subacvatic. Sursa foto: pixabay
ADVERTISEMENT

Animalul deosebit din România. Este primul pui născut viu în captivitate și a devenit foarte popular. Se află într-o zonă foarte vizitată din țară, iar turiștii care nu au apucat să-l vadă sunt nerăbdători să-l cunoască.

Primul pui născut viu, în captivitate, la Delfinariul din Constanța

Animalul este unul subacvatic și este un pui de delfin, dintre cei care fac aproape zilnic acrobații la Delfinariul din Constanța. Copiii sunt cei mai fascinați de aceste viețuitoare, care sunt foarte prietenoase.

ADVERTISEMENT

Delfinul Baby, așa a fost denumit puiul de delfin, din cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, are 6 zile și înoată fericit alături de mama lui, pe care o cheamă Chen Chen și se află de ani buni la delfinariu.

Delfinul Baby a venit pe lume într-o zi specială, chiar pe data de 8 Martie, de Ziua Femeii, așadar a fost un cadou frumos pentru familia pe care o are, cât și pentru persoanele care se ocupă de instruirea și creșterea delfinilor. Totul a fost mai degrabă o surpriză, căci nimeni din complex nu știa că Chen Chen este gestantă de 12 luni.

ADVERTISEMENT

”A fost o surpriză de 8 martie, pentru tot personalul acestei instituții, deoarece, de Ziua Femeii, încă de dimineață am primit vestea că, pe lângă delfinii din bazin, pe care îi știam, există cineva mic, mic, mic, care încearcă să înoate cu mămica lui”, a declarat Angela Curlișcă, șefa Delfinariul Constanța, pentru discoverdobrogea.ro

Puiul este sub atenta protecție a angajaților, mai ales că s-a născut în captivitate, și nu în mediul său natural. Apa și hrana trebuie adaptată nevoilor sale și cel mai probabil, când va crește, va fi și el instruit asemeni părinților.

ADVERTISEMENT

Nu se cunoaște sexul puiului de delfin încă. De ce nu s-a descoperit încă

Este o premieră la nivel național ca un pui de delfin să se nască viabil, în captivitate și până în prezent nu i s-a identificat sexul, deoarece mama lui este foarte protectoare și nu permite pătrunderea altcuiva în apă. Vreme de o lună, doar antrenorii se pot apropia de bazin.

”S-a născut în bazinul nostru primul pui de delfin viabil. Este o premieră în România ca un pui de delfin să se nască viabil, în captivitate. Nu se cunoaște încă sexul puiului de delfin, deoarece nu se poate intra încă în bazin, mama fiind foarte protectoare. Timp de o lună nu ne atingem de bazin, doar antrenorii au voie să se apropie”, a mai spus Angela Curlișcă, șefa Delfinariul Constanța.

ADVERTISEMENT

Baby, pui de delfin cu origini chinezești și ucrainene

Baby provine dintr-o mamă chinezoaică și dintr-un tată ucrainean. El s-a născut român, însă, dincolo de origini, și va rămâne în continuare în Constanța, deoarece legislația internațională prevede că trebuie să rămână lângă cea care i-a dat naștere. Delfinariul va fi închis până pe data de 10 aprilie, pentru revizie tehnică, așa cum apare pe pagina de facebook a locului.

ADVERTISEMENT
Tags: