Life

Animalul despre care puțini gospodari români știu. Un exemplar se vinde cu peste 1000 de lei, carnea lui e foarte apreciată

Animalul despre care puțini gospodari români știu. Se vinde cu 1.000 de lei, carnea lui fiind adorată de foarte multă lume.
25.05.2024 | 10:55
Animalul despre care putini gospodari romani stiu Un exemplar se vinde cu peste 1000 de lei carnea lui e foarte apreciata
Animalul datorită căruia fermierii se pot îmbogăți. Se vinde cu 1.000 de lei, carnea lui fiind adorată de foarte multă lume. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Animalul cu care fermierii pot face bani frumoși. Un exemplar se vinde cu peste 1.000 de lei, carnea lui e foarte apreciată. Această rasă este una dintre cele mai căutate din lume, specialiștii spunând că este originară din Israel.

Animalul datorită căruia gospodarii pot câștiga bani buni. Se vinde cu 1.000 de lei, carnea lui fiind adorată de foarte multă lume

Oaia Assaf este produsul unei încrucișări care a avut loc între Awassi și Frizia de Est. Este originară din Israel, însă este răspândită și în alte regiuni de pe pământ. Conform euromeat.ro, Cercetătorii Organizației Israeliene de Cercetare Agricolă au demarat proiectul de dezvoltare în anul 1955.

ADVERTISEMENT

Autoritățile au dorit să îmbunătățească fecunditatea rasei oilor Awassi. Mai exact, oaia Assaf este o combinație de sânge 3/8 Friesian și 5/8 Awassi. Aceasta este crescută din două motive: pentru producția de lapte și pentru carnea sa delicioasă și de calitate superioară.

Specialiștii o recomandă pentru creștere pentru că se îngrijește foarte ușor atât în stabulație, cât și pe pășune. În țara noastră această rasa mixtă de oi Assaf este prezentă, în general, în saivane, unde crescătorii o cresc pentru laptele care este transformat apoi în brânzeturi artizanale.

ADVERTISEMENT

Oaia este extrem de profitabilă dacă este crescută de crescătorii din România având în vedere că un singur animal se vinde cu suma de 1.000 de lei. Mai mult decât atât, nu necesită cerințe exagerate de îngrijire.

Oaia Assaf, caracteristici și recunoaștere

Oaia Assaf este foarte ușor de îngrijit pentru că este rezistentă la boli și condiții de mediu extreme. Fermierii o cresc pentru că aduce randamente mulțumitoare de lapte, carne și lână. Se recunoaște ușor având dimensiuni medii spre mari.

ADVERTISEMENT

Femelele au o greutate cuprinsă între 70 la 100 de kilograme, în timp ce masculii au o greutate de la 90 la 140 de kilograme. Lâna acestui animal este de culoare crem și uneori prezintă pete negre sau maronii pe cap.

De asemenea, pieptul este lat, cu mușchi bine dezvoltați. Acest aspect reprezintă un avantaj în producția de carne. O trăsătură specifică acestei rase de oi este faptul că urechile cresc mari, late, lungi și cu vârfurile îndreptate în exterior.

ADVERTISEMENT

În aceeași notă, prezența coarnelor este comună. În plus, gâtul oilor din rasa Assaf este lung, puternic și musculos. Se adaptează ușor la diverse condiții de mediu, fiind rezistentă la temperaturi scăzute, motiv pentru care tolerează multe boli. Poate trăi, în medie, 7 ani.

ADVERTISEMENT
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după...
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după victoria istorică » „Cred că au și virat banii în cont”
Emma Răducanu repetă marea greșeală a lui Halep: britanica tocmai a dat cu...
Emma Răducanu repetă marea greșeală a lui Halep: britanica tocmai a dat cu piciorul la o șansă imensă
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist care a câștigat bani mulți de la Benfica, PSG sau FC Porto
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată...
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată Europa. Germanii sunt cei mai interesaţi şi plătesc şi 100 euro pe kilogram
Fiica cea mare a milionarului Cristi Borcea a împlinit 21 de ani. Imagini...
Fiica cea mare a milionarului Cristi Borcea a împlinit 21 de ani. Imagini rare cu Melissa. Transformare spectaculoasă!
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază...
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază sexy s-a pozat! FOTO
Data la care vine adeverința de recalculare a pensiei! Milioane de seniori vor...
Data la care vine adeverința de recalculare a pensiei! Milioane de seniori vor beneficia de majorări, dar nu toți
Cine e soția lui Nicolae Stanciu, românul care a uimit întreaga lume după...
Cine e soția lui Nicolae Stanciu, românul care a uimit întreaga lume după golul de la Euro.
Taylor Swift, detronată. Ed Sheeran a depășit-o net
Taylor Swift, detronată. Ed Sheeran a depășit-o net
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca...
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca făcută alături de tatăl ei. Obiceiul de lux moștenit de la mama ei, Monica Gabor
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să...
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să cucerească Odesa: „Zelenski și păpușarii occidentali vor război”
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei...
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei iubit. De ce s-a despărțit, de fapt, de antrenorul naționalei României