Life

Animalul din România care crește cu o jumătate de kilogram în fiecare zi. Este o delicatesă și au mai rămas puține exemplare în țară. Are o carne de 10 ori mai gustoasă decât cea din import și statul ar putea să-ți dea bani pentru el

Animalul pe care îl cresc fermierii din România și a cărui carne este o adevărată delicatesă. Din păcate, numărul exemplarelor este într-o continuă scădere.
09.06.2024 | 13:30
Animalul din Romania care creste cu o jumatate de kilogram in fiecare zi Este o delicatesa si au mai ramas putine exemplare in tara Are o carne de 10 ori mai gustoasa decat cea din import si statul ar putea sati dea bani pentru el
Animalul pe care îl cresc fermierii din România și a cărui carne este o adevărată delicatesă. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Fermierii din România au început să crească din ce în ce mai mult un animal a cărui carne este o delicatesă. Deși nu mulți sunt familiarizați cu el, acest animal este o adevărată comoară în curtea fermierilor.

Carnea porcilor din rasa Negru de Strei este o adevărată delicatesă

Porcii din rasa Negru de Strei au ajuns să fie considerați o adevărată comoară. Carnea lor este un deliciu și nu este de mirare că cea mai mare cerere se înregistrează peste hotare.

ADVERTISEMENT

Rasa Negru de Strei a luat naștere în depresiunea Hațeg, de-a lungul râului Strei care îi dă și numele. În prezent, această rasă mai numără puține exemplare, însă fermierii au început să își îndrepte din ce în ce mai multe atenția asupra lor.

Rasa de porci Negru de Strei este o rasă autohtonă, iar exemplarele de porci au anumite caracteristici care îi diferențiază de restul. În cazul porcilor din rasa Negru de Strei, atât părul, cât și pielea sunt de culoarea neagră.

ADVERTISEMENT

Porcii din această rasă pot ajunge la maxim 180 de kilograme, iar femelele la 150 de kilograme. Indiferent de gen, corpul lor este robust, iar picioarele sunt scurte și puternice.

Caracteristicile prin care se remarcă exemplarele de porci din rasa Negru de Strei

Fermierii care aleg să crească porcii din rasa Negru de Strei o fac din mai multe considerente. În primul rând este mai puțin pretențioasă decât alte rase de porci comerciale. În al doilea rând, este o rasă foarte rezistentă la boli.

ADVERTISEMENT

Porcii din rasa Negru de Strei produc o carne de calitate superioară, echilibrată în grăsimi și fibre. Carnea lor este gustoasă și suculentă, ceea ce o face perfectă pentru a fi folosită în diverse preparate tradiționale.

Înainte de a fi sacrificați, porcii din rasa Negru de Strei sunt supuși unui program special. Puse la îngrășat, aceste exemplare cresc zilnic în greutate cu aproximativ 550 de grame.

ADVERTISEMENT

Cu trei luni înainte de sacrificare, fermierii au grijă ca porcii să aibă parte de un regim alimentar special. Mâncarea lor zilnică se bazează pe porumb, ceea ce face că producția de carne să fie un mixt între fibră și grăsime.

În prezent, porcii din rasa Negru de Strei se mai regăsesc doar în zonele originare de creștere. Pentru că numărul lor este din ce în ce mai mic, fermierii ar putea primi ajutor de la stat, la fel cum se întâmplă în cazul crescătorii de alte rase de porci.

În România, crescătorii de porci din rasele Bazna și Mangalița primesc o subvenție din partea statutului. În 2024, subvenția pentru fermieri a crescut considerabil, ajungând de la 1.200 de lei/ scroafă/an la 2.000 de lei/scoarfă/an.

ADVERTISEMENT
Tags:
„A încălcat legea?” » Arpad Paszkany și tânăra sa iubită s-au întâlnit cu...
„A încălcat legea?” » Arpad Paszkany și tânăra sa iubită s-au întâlnit cu un politician foarte controversat la Hilton Budapesta
Turişti străini, îmbătaţi şi jefuiţi în baruri din Centrul Vechi al Capitalei
Turişti străini, îmbătaţi şi jefuiţi în baruri din Centrul Vechi al Capitalei
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin...
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin Petre este mai uşor de dirijat”
Cuplu din Israel, dezamăgit de Bucureşti la finalul concertului Coldplay.
Cuplu din Israel, dezamăgit de Bucureşti la finalul concertului Coldplay. "Preţuri la fel de mari ca în Italia"
Ca şi Irinel Columbeanu, un alt bărbat celebru şi-a pierdut toţi banii şi...
Ca şi Irinel Columbeanu, un alt bărbat celebru şi-a pierdut toţi banii şi a ajuns să lucreze ca şofer
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Primele IMAGINI cu RADU MAZĂRE în LIBERTATE! Fostul primar, pus pe LIPELI
Primele IMAGINI cu RADU MAZĂRE în LIBERTATE! Fostul primar, pus pe LIPELI
Cine e românca, iubita unui miliardar, care a apărut la brațul fiului lui...
Cine e românca, iubita unui miliardar, care a apărut la brațul fiului lui Donald Trump. Nimeni nu se aștepta la așa ceva
Marius Manole, reacție total ciudată. Ce a făcut actorul după ce și-a ieșit...
Marius Manole, reacție total ciudată. Ce a făcut actorul după ce și-a ieșit din minți
Anca Molnar, condusă pe ultimul drum cu ropote de aplauze. Mesajul cutremurător al...
Anca Molnar, condusă pe ultimul drum cu ropote de aplauze. Mesajul cutremurător al soțului și al fiului ei. ''Îți spunem adio, iubirea noastră!''
L-a părăsit pe milionarul ardelean András Lénárd, patronul fabricii de bere Csíki Sör:...
L-a părăsit pe milionarul ardelean András Lénárd, patronul fabricii de bere Csíki Sör: „Nu mai este cale de întoarcere”
Cine a fost „Doamna de fier” a medicinei românești. A lansat o revoluție...
Cine a fost „Doamna de fier” a medicinei românești. A lansat o revoluție socială. „Să adaugi ani vieții și viață anilor”