Animalul din România, introdus de romani, a cărui carne este considerată o adevărată delicatesă datorită faptului că e fragedă și are o aromă unică. Nu mulți au gustat, însă, așa ceva.
Niște păsări foarte întâlnite la noi în țară au o carne pe care mulți o consideră foarte bună. Mulți bucătari recomandă acest tip de carne, considerat un lux încă din cele mai vechi timpuri.
Este vorba despre fazani, care au apărut pe teritoriul țării noastre datorită romanilor. În ziua de astăzi, există mai multe crescătorii în România.
În Imperiul Roman s-au făcut mai multe inovații, una dintre ele fiind introducerea fazanilor. Romanii au adus aceste păsări în Dacia, dar și în alte teritorii cucerite, și era foarte importantă pentru ei.
Fazanul era utilizat în bucătăria romană datorită cărnii fragede și aromate. Carnea era foarte apreciată și era considerată un aliment de lux, pe care îl preferau aristocrații romani.
Pentru ei era mai simplu să consume fazan din surse locale. Totodată, aceste păsări erau un simbol al statutului social, de care familiile de patricieni romani se bucurau.
Fazanii au fost aduși în Dacia după 106 d.Hr. astfel încât să introducă, pe acest teritoriu, stilul de viață roman. Pentru elitele romane, vânătoarea era o activitate socială foarte importantă și nu doar un sport.
Astfel, un alt motiv pentru care a fost introdus fazanul a fost pentru a-l folosi la vânătoare. Animalul era foarte important, iar creșterea acestuia era și o investiție economică importantă.
Unul dintre modurile prin care o nouă provincie, cum ar fi Dacia, se putea dezvolta era menținerea unei surse de fazani, notează click.ro.
Cu toate că specia de fazan comun, și anume Phasianus colchicus, este originară din zona Caucazului, se adaptează cu ușurință la orice condiții de mediu.
Romanii au observat și ei că pasărea rezistă bine în mai multe tipuri de climă, printre care și cea a Daciei. În timp, fazanul a ajuns să devină o prezență întâlnită des pe teritoriile pe care romanii le-au cucerit.
Din moment ce este o carne atât de bună, prețul este pe măsură. În unele magazine, prețul pentru un kilogram de carne de fazan poate să depășească 100 de lei.