Life

Animalul din România care sperie pe toată lumea. Apare primăvara, are patru perechi de picioare și venin

Descoperă pericolul din fauna României - animalul cu patru perechi de picioare și venin. Află cum să te protejezi de aceste animale sălbatice
22.04.2023 | 15:00
Animalul din Romania care sperie pe toata lumea Apare primavara are patru perechi de picioare si venin
Animalul din România care sperie pe toată lumea. Foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Acesta este animalul din România care sperie pe toată lumea. Are patru perechi de picioare și mult venin și își face apariția doar primăvara.

Descoperă animalul din România care sperie pe toată lumea. Caracteristici și habitat

Scorpionul Carpatin este animalul care sperie pe toată lumea. Acesta este o specie des întâlnită în multe zone din țară, dar în special pe teritoriul Parcului Național Cozia.

ADVERTISEMENT

Animalul este unul care a rezistat până acum pe pământ, deși a apărut acum 400 de milioane de ani. Acesta poate fi considerat o „fosilă vie”, conform Ministerului Mediului.

„Scorpionul Carpatin este o „fosilă vie”, specie endemică în România, des întâlnită pe teritoriul Parcului Național Cozia, dar și în alte rezervații. Această specie a rezistat evoluției vieții pe Pământ mai mult de 400 de milioane de ani.

ADVERTISEMENT

A ajuns să fie contemporană cu oamenii din zilele noastre și cu multe alte specii de viețuitoare considerate tinere, grație puterii de adaptare la multitudinea schimbărilor geologice și climatice ale Terei”, a transmis Ministerul Mediului într-o postare pe Facebook.

Scorpionul carpatin din România. Află cum să te protejezi de înțepătura lui

Aceste animale sunt foarte mici, de circa cinci centimetri, dar sunt veninoase. Scorpionul are patru perechi de picioare și are acul veninos în special pentru apărare.

ADVERTISEMENT

Scorpionii Carpatini sunt animale de noapte, acela fiind și momentul în care ies să vâneze. Aceștia își așteaptă prada și apoi o atacă cu cleștii, o imobilizează și o ucid.

Scorpionul Carpatin nu este periculos pentru oameni, conform Ministerului Mediului.  „Sonoritatea numelui de scorpion creează îngrijorare, dar specia din Parcul Național Cozia este slab veninoasă și nu prezintă riscuri pentru oameni.

ADVERTISEMENT
Așa arată scorpionul carpatin
Așa arată scorpionul carpatin Foto: Ministerul Mediului

În urma inventarierilor și cartărilor efectuate de specialiștii de la Administrația Parcului Național Cozia, Euscorpius carpathicus a fost întâlnit până la altitudinea de 450 m, pe versanții sudici ai Coziei și Munților Căpățânii, în zonele calde și însorite”, mai notează Ministerul Mediului.

Animalul care sperie pe toată lumea se poate găsi în fauna României, mai exact în Subcarpații Buzăului, pe lângă Orașul Râmnicu Vâlcea, în apropierea orașului Deva, sudul orașului Târgu Măgurele, în apropiere de malul Dunării.

ADVERTISEMENT