Life

Animalul din România mai periculos ca ursul sau lupul. Se camuflează perfect şi poţi da peste el în mai multe zone

Dacă pentru mulți turiști care ajung în România, animalele precum lupul sau ursul par a fi extrem de periculoase, aflați că există și ceva mai mult de atât.
15.01.2023 | 09:11
Animalul din Romania mai periculos ca ursul sau lupul Se camufleaza perfect si poti da peste el in mai multe zone
Animalul din România mai periculos ca ursul sau lupul. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Și în România există animale extrem de periculoase de care trebuie să știm, înainte de a ne aventura într-o călătorie.

Cum arată cel mai periculos animal din România

Dincolo de urși și de lupi, prezenți în anumite zone ale țării, nu mulți știu, dar în România există și vipera cu corn. Cât de periculoasă este?

ADVERTISEMENT

Vipera cu corn este practic un șarpe veninos pe care îl găsim în sud-vestul, dar și în sud-estul țării. Vestea bună este că vipera atacă doar în momentul în care este provocată, așa că dacă o întâlnim, cel mai bine ar fi să plecăm de acolo.

Cum arată acest șarpe veninos? Are o dimensiune de 90-95 de centimetri în general, însă în România s-ar putea să o vedem și la o dimensiune medie de 60-70 de centimetri.

ADVERTISEMENT

Culoarea ei variază, de la nuanțe maronii până la cenușiu la masculi și roșcat, și cărămiziu în cazul femelei. Oricum ar fi, ambele vipere au un zic zag de culoare neagră sau maro pe spate, așa că este ușor să le identificăm.

De la ce vine denumirea de viperă cu corn? Capul lor este triunghiular, dar și cornul de pe maxilarul superior iese în evidență.

ADVERTISEMENT
Vipera cu corn, una dintre cele mai periculoase reptile din România. Sursă foto: Facebook
Vipera cu corn, una dintre cele mai periculoase reptile din România. Sursă foto: Facebook

Pentru că are sânge rege, șarpele veninos din România preferă zonele însorite, dar și marginile pădurilor, ori stâncile. Trebuie să mai știm despre această reptilă că reușește să se camufleze destul de ușor, iar deși se deplasează greu, când vine vorba de atac, este extrem de rapidă.

Cei de la Romsilva au vorbit la un moment dat despre vipera cu corn și au emis și o avertizare pentru românii care vor să exploreze țara.

ADVERTISEMENT

Avertismentul celor de la Romsilva pentru turiști

Un număr mare de astfel de reptile s-au găsit în zona peșterii Veterani, așa că cei care ajung acolo, mai bine să fie vigilenți.

Mai mult de atât, reprezentanții Romsilva mai spun și că această viperă este considerată cea mai periculoasă specie din România, având în vedere cantitatea de venin pe care o poate injecta, atunci când atacă.

Pe de altă parte, vestea bună este că atacurile de până acum au fost semnalate doar când o persoană a vrut să prindă reptila respectivă, sau, din greșeală, s-a așezat pe ea.

”Este considerată cea mai periculoasă specie de vipere de la noi din ţară, în special din cauza veninului injectat în cantităţi mai mari.

Cu toate acestea, nu au fost semnalate atacuri ale viperei. Singurele atacuri au fost atunci când omul a dorit în mod intenţionat să pună mâna pe reptilă, sau din neatenţie, când s-au aşezat pe pietre fără să se asigure

Vipera cu corn este un animal sălbatic. Orice animal sălbatic este imprevizibil, atacă când este provocat, în marea majoritate din cazuri ferindu-se de om“, spuneau cei de la Romsilva.

Să nu uităm că și vipera de stepă se regăsește în România și la rândul ei, poate fi extrem de periculoasă.

ADVERTISEMENT