Life

Animalul din România pe care experții îl consideră o comoară. Oamenii îi fac rău fără să știe adevărul

Există un animal în România, pe care experții îl consideră o comoară. Chiar și așa, mulți oameni ajung să îi facă rău fără să știe asta.
04.06.2023 | 07:00
Animalul din Romania pe care expertii il considera o comoara Oamenii ii fac rau fara sa stie adevarul
Animalul din România pe care experții îl consideră o comoară. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Știai că există un animal în România considerat de experți o comoară? Poate și tu i-ai făcut rău măcar odată, sau l-ai alungat din curtea ta fără să știi prea multe detalii despre el. Următoarele informații însă ți-ar putea schimba perspectiva.

Animalul din România pe care experții îl consideră o comoară

Animalul din România considerat de experți o comoară este ariciul. În cazul în care nu știai, acesta îți poate fi de mare ajutor în grădină. Iar dacă plantezi legume sau fructe în curte te bucuri de asemenea de numeroase avantaje.

ADVERTISEMENT

Cercetătorii de la Staţiunea de Cercetare – Dezvoltare pentru Legumicultură (SCDL) Buzău au explicat ce beneficii are ariciul. Acesta este considerat o comoară, având în vedere activitatea sa din grădină.

Sursa citată a adoptat o familie de arici care și-a făcut casă în unul dintre solarii. Iar având în vedere beneficiile pe care le aduc, ”musafirii”, aceștia vor rămâne acolo fără a fi dați afară.

ADVERTISEMENT

Într-un interviu acordat pentru Agerpres, un cercetător de la SCDL Buzău a explicat ce beneficii poate aduce un arici. Animalul din România ne scăpa de anumite insecte care ne pot afecta recolta sau plantele din grădină.

”Ariciul este o comoară de nepreţuit într-o grădină. (…) În solariile noastre se află, pe lângă legumele consacrate, şi mulţi melci, şoricei, multe furnici care cară în spinare afidele dătătoare de miere pentru ele, numai că nouă ne fac rău culturilor, dar şi alţi dăunători deloc prietenoşi cu plantele noastre.

ADVERTISEMENT

Mai precis, un paradis pentru arici! Zilele trecute am surprins-o pe mama arici cum mânca ouă de furnici. Am văzut că îi place în solarul nostru, de aceea nu o deranjăm să o mutăm, numai că trebuie să fim foarte atenţi pe unde călcăm”, a declarat pentru Agerpres, Elena Barcanu, cercetător în cadrul SCDL Buzău.

Ce beneficii aduce un arici în grădina ta

Animalul din România mai aduce și alte beneficii dacă alegem să îl lăsăm în curte. În primul rând ariciul este un prădător al dăunătorilor comuni din grădină. Acesta te scapă de melci, insecte, dar și limacși, aducând un echilibru ecologic în curtea ta.

ADVERTISEMENT

Totodată, aricii ajută și la aerisirea solului. Aceștia sapă pentru a căuta hrană, iar prin mișcările lor, amestecă solul și cresc permeabilitatea acestuia. De asemenea, ei favorizează și pătrunderea oxigenului, dar și a apei la rădăcinile plantelor.

În cazul în care nu te gândeai, ariciul se hrănește cu șoareci, șobolani, dar și cu alte rozătoare mici. Acestea îți pot distruge plantele și recolta din grădină, iar un arici te poate ajuta enorm. Atunci când se deplasează prin grădină, ariciul poate transfera polenul de la o floare la alta. În acest mod, el ajută la reproducerea plantelor și la formarea semințelor și a fructelor.

ADVERTISEMENT
Deși tatăl ei are o avere de 2,1 miliarde de dolari, Ioana s-a...
Deși tatăl ei are o avere de 2,1 miliarde de dolari, Ioana s-a angajat ca agent imobiliar. A fost dată de gol de mama sa, care a postat o fotografie
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic...
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Marina Gavril voia să îşi cumpere un pistol, înainte de a fi ucisă....
Marina Gavril voia să îşi cumpere un pistol, înainte de a fi ucisă. Prin ce incident grav trecuse la începutul anului
Nu poate, oricât ar încerca! Valentina Pelinel l-a dat de gol pe Cristi...
Nu poate, oricât ar încerca! Valentina Pelinel l-a dat de gol pe Cristi Borcea! Detaliul neştiut despre milionarul român
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Gigi Becali, implicat într-un accident de circulație chiar în Pipera. Care este starea...
Gigi Becali, implicat într-un accident de circulație chiar în Pipera. Care este starea patronului FCSB
Președintele Biden testat Pozitiv pentru Covid-19. Cum Influențează Situația Politică
Președintele Biden testat Pozitiv pentru Covid-19. Cum Influențează Situația Politică
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la...
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la Bruxelles. Cum arată biroul ei din Parlamentul European
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la...
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la o lună de la despărțire? „Mi-e milă de ea, dar se potrivesc…”