De ceva vreme, locuitorii unui cartier din municipiul Galați spun că trăiesc momente dificile. Animalul extrem de periculos care dă târcoale în zonă și de teama căruia oamenii se tem și să iasă din case.
În ultimii ani, cetățenii din mai multe zone ale României s-au plâns de prezența tot mai mare a unui animal periculos. Șacalul, o fiară care umblă de regulă în haită, a fost semnalat în mai multe județe din țară.
Specialiștii spun că numărul lor este estimat la 20.000 de exemplare. Cei mai mulți șacali ar fi în Delta Dunării. Legea spune că vânătorii au dreptul prin să împuște 400 de exemplare anual pentru a menține echilibrul în habitat.
Restul…fac ravagii pe unde ajung. Acest lucru se întâmplă de mai multe luni într-un cartier din Galați. Oamenii spun că trăiesc veritabile nopți de groază. Aici, o haită de șacali a devenit coșmarul permanent.
Gălățenii se plâng că nu se mai pot odihni din cauza urletelor. Mai mult, ei se tem că ar putea fi atacați sau că șacalii pot să le transmită boli grave. ”Șacalii sunt peste tot la noi. Aseară, erau acolo! Acum două zile erau aici în dreptul blocului. Vă îngroziți cum se aude la noi în cartier. Ți-e şi frică să vii de la cumpărături sau să mai lași un copil afară, la joacă„, spune o localnică, citată de Observator News.
Noapte de noapte, urletul înfricoșător al acestor animale le dă fiori de groază gălățenilor. Cetățenii dintr-un întreg se plâng că trăiesc un coșmar care pare a fi fără sfârșit.
De îndată ce se lasă întunericul, aproape niciun locatar nu mai are curajul să iasă din locuință. Doar ziua, animalele par a sta mai retrase. Apoi, noaptea, șacalii nu se mai tem de nimic și ajung în apropierea scărilor de bloc.
Gabriel, un locuitor din zona terorizată de șacali, a postat pe pagina sa de Facebook o filmare cu ceea ce se întâmplă noapte de noapte în cartierul din Galați.
Șacalul este un animal extrem de adaptabil pentru că mănâncă orice. A dispărut pentru o vreme, însă de câțiva ani pare într-o înmulțire accelerată. La noi nu mai fusese văzut de foarte multă vreme, însă de câțiva ani a ajuns de nestăpânit.
Specialiștii spun că, cel mai probabil a venit din Deltă, pe culoarul Dunării. La ora actuală, aceste animale au ajuns că fie prezente în toate teritoriile de tip zonă umedă, de tip luncă a râului.