Life

Animalul fără dinți care te poate ucide. Deși pare drăguț și inofensiv, este un pericol real

Un animal lung de doi metri, fără dinți, cu vedere și auz slabe, este un real pericol pentru oameni. Îi poate ucide în câteva clipe.
07.04.2023 | 18:57
Animalul fara dinti care te poate ucide Desi pare dragut si inofensiv este un pericol real
Animalul trăiește în pădurile tropicale, în mare parte. Sursa foto: Unsplash.com
ADVERTISEMENT

Pe Pământ se află o mulțime de specii de animale. Unele sunt periculoase pentru oameni, iar altele nicidecum. Mai există și categoria acelora care deși par inofensive, ele pot ucide în doar câteva secunde. Este și cazul unui animal foarte cunoscut, fără dinți, cu auz și vedere slabe.

Animalul ce pare inofensiv, dar te poate ucide. Nu are dinți și nici vedere sau auz prea bune

Animalul la care facem referire poate atinge până la doi metri lungime și trebuie evitat de îndată dacă-l vei întâlni. Trăiește în America Centrală și de Sud și preferă zonele mai împădurite. Din cauză că nu are dinți, se hrănește cu limba lungă și lipicioasă.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre furnicar, care se hrănește cu aproape 30.000 de furnici și termite zilnic. Oamenii de știință au descoperit că are un simț olfactiv foarte bine dezvoltat. Pentru a se hrăni, el sapă mușuroaie de furnici, pe care le absoarbe cu limba.

Furnicarii pot fi recunoscuți foarte ușor. Au un bot lung, cilindric și ascuțit la capăt, un corp robust, cu blană cenușie, maro închis și cu două dungi negre care se întind de la piept până la coadă. Aceasta din urmă este stufoasă, poate avea 75-85 cm.

ADVERTISEMENT

Furnicarii au o greutate de 40 de kilograme, iar membrele lor au gheare foarte lungi, de 5-6 cm, cu ajutorul cărora pot săpa în pământ, dar și să atace ființe umane, dacă se simt amenințați. Nu puține au fost cazurile când diferite persoane au ajuns la spital din cauza rănilor provocate de acest mamifer placentar.

Principalul rival al furnicarului ar fi, de altfel, omul. Acesta fie vrea să-l captureze pentru a-i consuma carnea, fie pentru a-l exploata, în circuri, parcuri zoologice, pentru a câștiga bani de pe urma lui. Furnicarii pot fi atacați atât de oameni, cât și de câinii domestici.

ADVERTISEMENT

Care este cel mai mare furnicar

Există mai multe tipuri de furnicari, dar cel mai mare este cel numit ”Myrmecophaga Tridactyla”.  El preferă să stea mai mult singuratic și mediile tropicale sau de foioase. Acesta poate depăși doi metri, ajungând până la 2, 4 metri lungime.

”Myrmecophaga Tridactyla” cântărește mai mult decât restul furnicarilor. În jur de 65 de kilograme, iar blana sa pare un păr țepos, dar până la maturitate, este destul de moale. Deși mai est cunoscut ca ”mâncătorul de furnici cu trei degete”, furnicarul are chiar cinci degete la fiecare membru.

ADVERTISEMENT

La fiecare deget, furnicarul are câte o gheară ascuțită. Mersul lui poate părea de multe ori amuzant, fiindcă tinde să-și protejeze ghearele, cu ajutorul cărora își asigură hrana de zi cu zi. De asemenea, acest animal este foarte activ și noaptea, nu doar ziua, informează destepti.ro

ADVERTISEMENT
Tags: