News

Animalul foarte rar care și-a făcut apariția pentru a doua oară într-o sută de ani. Este extrem de sperios

Animalul extrem de rar și-a făcut apariția într-o pădure din California. Acesta fiind observat în munții Sierra Nevada.
11.06.2023 | 17:36
Animalul foarte rar care sia facut aparitia pentru a doua oara intro suta de ani Este extrem de sperios
Un animal misterios și-a făcut apariția în pădure. Foto: Captura YouTube.
ADVERTISEMENT

O specie rară de animal a făcut din nou apariție în California, după ce a fost văzută doar de două ori în ultimii 100 de ani. Departamentul responsabil de fauna sălbatică din regiune a confirmat că un gluton sălbatic a fost observat în munții Sierra Nevada în luna trecută.

Animal foarte rar și-a făcut apariția în California

Aceasta este a doua oară când un gluton sălbatic își face prezența pe teritoriul Statelor Unite. Prima dată când acest animal rar a fost înregistrat a fost în 2008, în Pădurea Națională Tahoe. Experții sunt de părere că este puțin probabil ca acest gluton să fie același exemplar observat în trecut, având în vedere că durata de viață medie a acestui animal rar depășește 12 ani.

ADVERTISEMENT

Potrivit usda.gov, primul gluton observat în sălbăticie în Statele Unite a fost zărit în anul 1920. Glutonii, cunoscuți și sub numele de wolverine, sunt extrem de rari și se întâlnesc cel mai des în Canada și Alaska. Aceste creaturi fac parte dintr-o specie protejată de lege și sunt pe cale de dispariție.

Reapariția glutonului în California a stârnit interesul comunității de specialiști și iubitorilor de animale sălbatice, deoarece aceste observații rare aduc informații prețioase despre comportamentul și habitatul acestui animal fascinant.

ADVERTISEMENT

 

 

Specia de animale Gluton, cunoscută și sub numele de Gulo gulo, este o creatură fascinantă și rară. Ea face parte din familia Mustelidae, care include și dihorii, jderii și vidrele. Glutonii sunt animale originare din regiunile nordice ale Europei, Asiei și Americii de Nord, adaptându-se perfect la medii reci și sălbatice, cum ar fi pădurile de conifere și tundra.

Unul dintre aspectele distinctive ale glutonilor este dimensiunea lor relativ mare, comparativ cu alte specii de mustelide. Acești animale pot atinge o lungime de până la 1 metru și o greutate de aproximativ 30 de kilograme. Corpul lor este robust și musculos, cu membre scurte și puternice, ceea ce le conferă o mobilitate excelentă și abilitatea de a se deplasa agil prin zăpadă și teren accidentat.

ADVERTISEMENT

Glutonii sunt pe cale de dispariție

Glutonii sunt cunoscuți pentru dieta lor variată și neobișnuită. Deși sunt clasificați ca animale carnivore, acești prădători nu sunt deloc selectivi în alegerea hranei. Ei se hrănesc cu diverse animale, precum iepuri, rozătoare, păsări și chiar cerbi tineri. Cu toate acestea, glutonii nu se limitează doar la carne, ci se bucură și de fructe, rădăcini și chiar de ocazionalele insecte sau pești.

O altă caracteristică interesantă a glutonilor este abilitatea lor de a rezista condițiilor extreme. Blana lor groasă și densă, de culoare brună închisă sau negru-maronie, îi protejează de frig și îi ajută să supraviețuiască în cele mai aspre climă. Acești animale sunt solitare și teritoriale, acoperind o suprafață vastă în căutarea hranei și a partenerilor de reproducere.

ADVERTISEMENT

Din păcate, specia de animale Gluton este amenințată și în pericol de dispariție. Pierderea habitatului lor natural și vânătoarea ilegală sunt principalele cauze ale scăderii numărului de animale din această specie. Eforturile de conservare și protecție a mediului sunt esențiale pentru a asigura supraviețuirea acestor animale uimitoare și a păstra echilibrul delicat al ecosistemelor în care trăiesc.

ADVERTISEMENT
Tags: