Life

Animalul pașnic din România care ucide anual zeci de mii de oameni. Te-ai jucat cu el în copilărie

Animalul pașnic din România care ucide anual zeci de mii de oameni. Nu pare la prima vedere, dar poate cauza moartea! Te-ai jucat cu el în copilărie.
24.05.2023 | 16:57
Animalul pasnic din Romania care ucide anual zeci de mii de oameni Teai jucat cu el in copilarie
Animalul pașnic din România care ucide anual zeci de mii de oameni. Foto: Baltă cu apă / Pixabay
ADVERTISEMENT

Care este animalul pașnic din România care ucide anual zeci de mii de oameni. Inclusiv tu cu siguranță te-ai jucat cu el atunci când erai mic, fără să știi cât de periculos este în realitate și câte victime are.

Animalul pașnic din România care ucide anual zeci de mii de oameni

Este vorba despre melcul de apă dulce, ce poate fi desscris drept animalul pașnic din România care ucide anual zeci de mii de oameni. Acesta este la prima vedere inofensiv, dar cu siguranță nu este deloc așa.

ADVERTISEMENT

Este una dintre speciile care a reușit să provoace cele mai multe decese. Este, în realitate, un animal nebănuit de periculos.

Cu siguranță nimeni nu s-ar gândi la melcul de apă dulce atunci când vorbim despre cele mai periculoase animale din lume. Mai degrabă le-ar apărea în minte tigrii ori șerpii. În realitate, lucrurile stau cu totul altfel.

ADVERTISEMENT

Cel mai mare număr de morți provocate de animale este cauzată de țânțari. Aceștia transmit foarte multe boli prin înțepătura lor și în fiecare an le cadă victime circa 700.000 de oameni.  Un pericol la fel de mare îl constituie și melcul de apă dulce, animalul pașnic care poate ucide multe victime anual.

De fiecare dată când ne expunem la sursele de apă dulce cum ar fi bălțile, lacurile sau râurile este posibil să întâlnim un animal pașnic, dar care este în realitate un prădător.

ADVERTISEMENT

Animalul pașnic produce zeci de mii de morți în lume

Melcul de apă dulce cauzează în fiecare an peste 20.000 de morți. Acesta nu este periculos în sine, ci este mortal din cauza viermilor pe care îi conține.

Aceștia îi pot părăsi corpul și pot intra în apă, iar oamenii vor intra în acest fel în contact cu ei. Conform datelor de la Organizația Mondială a Sănătății, milioane de oameni sunt infectați în fiecare an cu acești viermi de la melcii de apă dulce. Boala pe care o cauzează aceștia este schistosomiaza.

ADVERTISEMENT

Simptomele pe care le afișează sunt iritațiile de piele, febra, tusea și inclusiv dureri musculare. Această boală mai poartă numele și de febra melcului. Poate afecta tractul urinar sau intestinul și poate duce inclusiv la moarte.

ADVERTISEMENT