Experiențele unice, în inima naturii, sunt din ce în ce mai căutate de către turiști. Cei care vor să își facă amintiri speciale, sunt dispuși să plătească oricât pentru câteva ore de neuitat.
În timp ce în România ia amploare turismul rural, peste hotare începe să fie popular conceptul de turism sălbatic. Acest tip de turism nu este echivalentul vizitării insulelor și a plajelor virgine, ci presupune interacțiunea cu animalele sălbatice.
Turismul sălbatic este mai mult decât o experiență safari. Cei care vor să intre în contact cu animale pe care le-au văzut doar la TV, trebuie să scoată din buzunar o sumă considerabilă de bani.
Unul dintre locurile în care se poate face turism sălbatic este Uganda. Turiștii care își plănuiesc să ajungă în Pădurea Impenetrabilă Bwindi, trebuie să plătească 800 de dolari pe oră. Deși prețul nu este pentru buzunarele tuturor, experiența merită din plin.
Pădurea Impenetrabilă Bwindi din Uganda este ”acasă” pentru cea mai mare populație de gorile de munte. Aceste animale uimitoare trăiesc într-un adevărat paradis pe care și oamenii îl pot vizita.
În Pădurea Impenetrabilă Bwindi locuiesc peste 500 de exemplare de gorile de munte. Turiștii le pot admira în habitatul lor naturală, însă, doar însoțiți de experți și doar în grupuri de 8 persoane.
Pentru a pătrunde în Pădurea Impenetrabilă Bwindi, turiștii trebuie să fie neapărat ghidați de un expert care se ocupă de animalele sălbatice. Pentru a nu le pune în pericol, turiștii trebuie să țină cont de anumite reguli înainte de a pătrunde în paradisul din Uganda.
Persoanele care prezintă simptome de răceală nu au voie să participe la tururile ghidate. Deși poate suna ciudat, experții susțin că virusul se poate transmite cu ușurință la gorilele de munte.
În ultimii ani, din ce în ce mai multe persoane au decis să plătească 800 de dolari pe oră pentru această experiență unică. O mare parte din bani sunt folosiți pentru protejarea gorilelor de munte, iar inițiativa dă roade. De la 680 de exemplare în 2008, Pădurea Impenetrabilă Bwindi a ajuns să găzduiască peste 1000 în 2018.
În Uganda, nu doar turismul sălbatic este la mare căutare, ci și turismul safari vulcanic. De peste două decenii, acest tip de turism este un adevărat magnet pentru pasionații de aventură și nu numai.