Life

Animalul pentru care primești 1.000 de lei de la stat, dar pe care foarte puțini români îl mai cresc. Carnea are un colesterol slab, laptele e mai bun decât cel de vacă

Animalul pentru care gospodarii încasează 1.000 de lei de la stat. E crescut de puține persoane, deși carnea sa are un colesterol scăzut.
01.06.2024 | 18:00
Animalul pentru care primesti 1000 de lei de la stat dar pe care foarte putini romani il mai cresc Carnea are un colesterol slab laptele e mai bun decat cel de vaca
Animalul pentru care primești 100 de lei de la stat dacă îl crești. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Animalul pentru care primești 1.000 de lei de la stat, dar pe care foarte puțini români îl mai cresc. Carnea are un colesterol slab, laptele e mai bun decât cel de vacă. Ce condiții trebuie să îndeplinească fermierii.

Animalul pentru care gospodarii încasează 1.000 de lei de la stat. E crescut de puține persoane, deși carnea sa are un colesterol scăzut

Animalul pentru care gospodarii încasează 1.000 de lei de la stat. E crescut de puține persoane, deși carnea sa are un colesterol scăzut. Subvențiile APIA pentru anul curent sunt focusate pe susținerea crescătorilor de animale prin intermediul programului DR-03.

ADVERTISEMENT

Această schemă vizează încurajarea creșterii raselor autohtone aflate în pericol de abandon. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) evidențiază rasele de vaci, oi, capre, bivolițe și porci care se califică pentru acești bani.

Cei care cresc bovine trebuie să respecte cerințele specifice angajamentului voluntar printre care se numără deținerea de femele de reproducție de rasă pură locală. Animalele trebuie să fie neapărat înscrise în registrul genealogic al rasei respective.

ADVERTISEMENT

De asemenea, fermierii trebuie să își asume un angajament de menținere a activității pentru o perioadă de cel puțin 5 ani, începând de la data semnării contractului. În plus, gospodarii sunt nevoiți să țină cont de cerințele generale și specifice pentru animalele incluse în program.

Totodată, pentru a primi cei 1.000 de lei pentru fiecare cap de animal oamenii trebuie să păstreze o evidență precisă a tuturor activităților agricole legate de implementarea cerințelor impuse, referitoare la efectivele animalelor implicate în program.

ADVERTISEMENT

Care sunt beneficiile consumului de carne de bovină

Bovina este crescută pentru producția de lapte și realizarea de smântână și iaurt, însă oamenii nu știu că și carnea are un gust special. Carnea sa este unul dintre cele mai căutate sortimente alternative pe piaţa mondială pentru proprietățile sale.

Unul dintre cele mai importante beneficii este faptul că laptele este mai dulce decât cel de vacă și carnea are un colesterol slab. În plus, carnea de bivol este una dintre cele mai valoroase surse de acizi graşi esenţiali, omega 3 şi omega 6.

ADVERTISEMENT

Aceste două substanţe contribuie la creşterea imunităţii, fapt care duce implicit la reducerea riscului apariției unor boli grave asociate procesului de îmbătrânire, cum ar fi Alzheimer și cardiopatiile. De asemenea, conţine grăsimi nesaturate şi saturate, esenţiale în dietă.

Pe lângă aceasta specialiștii spun că se adaugă un conţinut mare de proteină, de aproximativ 22%. Gustul acestei cărni de bivol este un mare avantaj printre cei care iau în calcul să introducă această carne în alimentație.

În altă ordine de idei, bivolul este una dintre primele surse de carne roşie consumate de om, după cum arată picturile rupestre. India deține în clipa de față jumătate din piaţa mondială de carne de bivol. În această țară animalul este văzut ca unul sacru.

ADVERTISEMENT
Tags: