Life

Animalul pentru care primești 1.330 de lei de la stat dacă îl crești. Are o carne sănătoasă, cu un colesterol slab, dar puțini români o consumă

Știai că primești 1330 de lei de la stat dacă alegi să crești acest animal? Are o carne sănătoasă, cu un colesterol slab, dar puțini români o consumă.
11.05.2024 | 18:00
Animalul pentru care primesti 1330 de lei de la stat daca il cresti Are o carne sanatoasa cu un colesterol slab dar putini romani o consuma
Animalul pentru care primești 1330 de lei de la stat dacă îl crești. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Animalul pentru care primești 1330 de lei de la stat dacă îl crești poate fi drăgălaș la prima vedere. De asemenea, are o carne sănătoasă, deși puțini români aleg să o consume și să se bucure de beneficiile sale.

Animalul pentru care primești 1330 de lei de la stat dacă îl crești

Statul român oferă subvenții pentru creșterea animalelor. Evident, depinde și de animal. În unele cazuri putem să vorbim de sume destul de generoase, în funcție de categoria aleasă.

ADVERTISEMENT

Animalul pentru care primești 1330 de lei de la stat dacă îl crești este chiar bivolul. Toate subvențiile oferite pentru creșterea acestui animal sunt regăsite în Planul Național Strategic 2023-2027.

Trebuie menționat faptul că în prim plan sunt bivolițele și laptele pe care acestea îl oferă. Astfel, contează mai mulți factori când vine vorba de suma primită. Iar fermierii pot fi recompensați pe măsură, conform Agro Info.

ADVERTISEMENT

Conform documentului, se oferă 70,24 euro/UVM pentru evitarea mulsului traumatic și bunăstarea ugerului. De asemenea, se mai oferă alți 38,46 euro/UVM pentru sănătatea ongloanelor, dar și alți 22,13 euro/UVM pentru îmbunătățirea zonei de odihnă.

La final, fermierii pot ajunge să primească între 130 și chiar și peste 240 de euro, adică în jur de 1.330 de lei. Ei trebuie însă să îndeplinească și alte condiții care au ca scop bunăstarea animalului.

ADVERTISEMENT

Spre exemplu, primești 1330 de lei de la stat dacă animalul are suficient spațiu și stă în condiții bune. Astfel, se oferă 174,04 EURO/UVM pentru creșterea cu cel puțin 15% a spațiului disponibil alocat fiecărui animal.

De asemenea, se mai dau alți 18,22 euro/UVM pentru asigurarea condițiilor de confort sporite în zona de odihnă a animalelor, dar și alți 55,53 de euro/UMV pentru asigurarea unor rații furajere optimizate pentru creșterea bunăstării și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

ADVERTISEMENT

Carnea de bivol, o comoară pentru sănătate

Astfel, la final, o persoană primește în total 247,79 euro/UVM, echivalentul a aproape 1.330 de lei. Iar deși multă lume e interesată de creșterea bivolilor și a bivolițelor, iată că nu același lucru îl putem spune și despre consumatori

Animalul pentru care primești 1330 de lei de la stat dacă îl crești nu se vinde atât de bine în România. Deși carnea este sănătoasă, iar laptele e unul deosebit, românii nu se înghesuie când vine vorba de așa ceva.

Și chiar și nutriționiștii explicau la un moment dat ce beneficii are laptele de bivoliță. Acesta este bogat în calciu și de asemenea, poate să ofere o protecție puternică împotriva bolilor cardiovasculare.

În același timp, carnea de bivol este mai slabă chiar și decât cea de pasăre și are colesterol mic. Chiar și așa, se pare că aceste beneficii nu sunt suficiente pentru ca mai mulți consumatori să fie interesați. 

„Laptele este de două ori mai gras ca laptele de vacă dar conţine grăsimi bune. Conţine cu 58 la sută mai mult calciu, sunt foarte bune pentru sistem osos, pentru dinţi, previn anemia şi bolile cardiovasculare.

Carnea de bivol este de trei ori mai slabă decât carnea de pasăre, are colesterol mai mic, are omega 3 şi omega 6 foarte buni pentru imunitate şi ne ajuta chiar şi la slăbit”, a explicat nutriționistul Diana Chivu, conform stirileprotv.ro.

ADVERTISEMENT
Tags:
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă...
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă simt ușurată. A fost o luptă atât de lungă”
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de...
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de două ori un drum european
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat...
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat lovitura şi care a ajutat-o să adune o avere fabuloasă
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie...
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Locurile în care n-ai voie să parchezi niciodată. Riști amenzi mari
Locurile în care n-ai voie să parchezi niciodată. Riști amenzi mari
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din...
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din Măscurei, Vaslui, se gândește să divorțeze: „Ce să facă și el, singurel, dacă ea nu mai vine!?”
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută...
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută doar de programatori