News

Animalul periculos care a băgat frica în locuitorii acestei zone din România. A fost filmat când atacă

Nu doar câinii sperie locuitorii din România, ci și șacalii, animale mult mai periculoase și evident sălbatice, care omoară inclusiv animalele.
24.01.2023 | 20:17
Animalul periculos care a bagat frica in locuitorii acestei zone din Romania A fost filmat cand ataca
Șacalii atacă animalele la Dunăre. Foto: Youtube
ADVERTISEMENT

În luna noiembrie, mai mulți locuitori din Arad povesteau cum sunt terorizați de șacali și se tem să mai iasă din casă.

Un șacal a atacat o capră în Delta Dunării

”Aici e zonă de pădure si vin șacalii pe-aici. Caprele au fost acolo, acolo mi le-a omorât. Ți-e și groază să ieși pe drum!”, explica o femeie din Sânpetru German.

ADVERTISEMENT

”E plin de ei, mai ales noaptea. Și ziua am mai văzut câteodată. Umblă în haită, parcă sunt copii, când plâng noaptea. Dacă găsesc un miel, îl mănâncă imediat”, povestea un cioban. ”Produc mari pagube în rândul vânatului, dar și în gospodăriile populației. Este o specie care se reproduce foarte rapid și foarte mult, care se vânează foarte greu, o specie foarte vicleană!”, povestea și Nicu-Mircea Deme, președintele AJVPS Arad.

În timp, oamenii au filmat mai mulți șacali care atacă capre undeva în Tulcea, pe un mal al Canalului Sulina, aproape de Gorgova. Oamenii au asistat șocați la momentul în care un șacal ataca o capră de trei ori mai mare ca el.

ADVERTISEMENT

Capra s-ar fi salvat pentru că a decis să intre în Dunăre. Ulterior, șacalul a vrut să atace alte capre, dar a fost speriat și alungat de un om.

Legea din România nu permite eliminarea șacalilor, astfel că aceștia se înmulţesc necontrolat şi prind curaj atunci când văd oameni sau alte animale.

ADVERTISEMENT

Potrivit biologilor, șacalii au venit din Ucraina pe Dunăre și s-au adaptat la viața din țara noastră. ”Din Deltă au venit pe culoarul Dunării și pe culoarele marilor râuri, Olt și Mureș. Au ajuns, la ora asta, să ocupe toate teritoriile disponibile din habitatul acesta de tip zonă umeda, de tip luncă a râului”, explica biologul Gabriel Herlo.

Deși par mici și inofensivi, șacalii atacă în haită și au o mușcătură cu o forță de 780 PSI, de aproape trei ori mai puternică ca mușcătura unui Pitbull.

ADVERTISEMENT

”Rudă” cu lupul sau câinele, șacalul e originar din Africa, însă trăiește și în Asia sau Europa. Un șacal poate alerga cu o viteză constantă de 16 kilometri pe oră.

ADVERTISEMENT