Life

Animalul periculos din România care are nevoie de două kilograme de carne pe zi! Este un prădător fioros

Unde poate fi găsit în România animalul periculos care se hrănește cu două kilograme de carne pe zi. Este un prădător fioros.
26.05.2023 | 22:21
Animalul periculos din Romania care are nevoie de doua kilograme de carne pe zi Este un pradator fioros
Animalul periculos din România care se hrănește cu două kilograme de carne pe zi. Sursa foto: Freepik/wirestock
ADVERTISEMENT

Animalul periculos din România care este un prădător fioros și are nevoie de două kilograme de carne pe zi. Trăiește în zonele de munte și vânează alte animale pentru a se hrăni.

Animalul periculos din România care se hrănește cu două kilograme de carne pe zi. Unde poate fi găsit

Este vorba despre râsul carpatin, care a fost surprins de camerele video din Parcul Natural Apuseni. Animalul se ascunde, de fapt, în mai multe zone de la noi din țară.

ADVERTISEMENT

Numărul râșilor din România în acest moment este situat între 1200 și 1500. În Parcul Natural Apuseni a fost surprinsă, pe camerele video, o femelă cu puii săi.

“Colegii noștri au identificat un exemplar de căprioară prinsă de către râs și au decis să monteze o cameră de monitorizare. În imagini se poate observa cum acest redutabil și discret prădător se hrănește câteva nopți la rând.

ADVERTISEMENT

În primă fază cei doi pui, care au o vârstă de aproximativ 10 luni, doar asistă în timp ce mama mănâncă, după care sunt lăsați și ei să se apropie de pradă.

Le-au rămas doar două luni în care să deprindă și să învețe de la mamă abilitățile de a trăi pe cont propriu. La final, ca orice felină, încearcă să își ascundă prada, acoperind-o cu frunze”, au transmis reprezentanții Parcului Natural Apuseni pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Prin ce se caracterizează această specie

Acest tip de râs este foarte periculos și are nevoie de multă hrană. Toate speciile de râși sunt carnivore, însă cel carpatin are nevoie de o cantitate mult mai mare.

De exemplu, acesta trebuie să se hrănească cu 1 – 2 kilograme de carne pe zi pentru a putea supraviețui. Fiind un prădător, ca să se poată hrăni este nevoie să vâneze alte animale, notează antena3.ro.

ADVERTISEMENT

În România, râsul poate fi văzut mai ales în pădurile din Carpații Orientali, dar și în Munții Apuseni, Acesta se află pe lista animalelor protejate din țara noastră.

Există mai multe specii de râși, iar în România se regăsește și Eurasian Lynx, care este și animalul simbol al țării. Trăiește în zonele de munte din România și este al treilea cel mai mare prădător, după ursul brun și lup.

ADVERTISEMENT