Locuitorii dintr-un sat din Dobrogea au asistat la un adevărat spectacol. O creatură rară și-a făcut apariția în zonă, spre uimirea tuturor. Cei care au văzut-o, nu s-au lăsat până când nu au fotografiat-o.
Natura continuă să ne surprindă în fiecare zi. De asta s-au convins, în urmă cu câteva zile, locuitorii din La Colibe, Corbu, un sat arhaic din Dobrogea.
Fix când nimeni nu se aștepta, în cătunul din Dobrogea și-au făcut apariția păsările flamingo. Deși sunt păsări exotice, acestea au poposit și în România, spre surprinderea tuturor.
Păsările flamingo au fost surprinse pe apă, iar un fotograf a profitat de momentul unic. Mircea Berzegheanu a pozat păsările, apoi a urcat imaginile în online. Așa cum era de așteptat, acestea au generat un val de reacții.
Cei care au văzut pozele, sunt de părere că frumusețea naturii nu putea fi surprinsă mai bine de atât. Pozele au făcut înconjurul internetului, arătându-le tuturor cât de pitorească este Dobrogea.
Păsările flamingo se numără printre cele mai frumoase păsări din lume. Numite și ”grațioasele roz ale lumii”, acestea pot fi imediat diferențiate datorită penajului. Culoarea roz le face speciale și, peste tot pe unde merg, adaugă o pată de culoare locului.
Penajul roz al păsărilor flamingo se datorează dietei bogate în carotenoide. Adică, acei pigmenți care se regăsesc în algele și crustaceele pe care le consumă. Dacă ar renunța la această dietă, penajul lor nu ar mai fi la fel de intens.
Nu doar culoarea le face speciale pe aceste păsări, ci și poziția lor. Peste tot pentru unde sunt observate, păsările flamingo stau într-un picior. Deși este o poziție care îi intrigă pe mulți, specialiștii au o explicație.
Oamenii de știință cred că aceste păsări stau într-un picior pentru a-și conserva temperatura corpului cât timp stau în apă. Desigur, există și voci care susțin că este pur și simplu o poziție de relaxare.
Păsările flamingo sunt păsări foarte sociale și, drept urmare, mereu sunt zărite în grupuri extinse. De obicei, aceste păsări preferă lagunele, mlaștinile și lacurile alcaline sau sărate. Chiar dacă nu sunt considerate în pericol, habitatele lor sunt mereu amenințate de diverse activități umane.