Life

Animalul rar care a fost observat pe teritoriul țării noastre. Este un răpitor prin excelență și ar putea rezolva o problemă de care se lovesc toți primarii din România

Animalul rar care a fost văzut de curând în România. Din păcate, la nivel mondial, numărul exemplarelor scade de la an la an.
08.06.2024 | 07:00
Animalul rar care a fost observat pe teritoriul tarii noastre Este un rapitor prin excelenta si ar putea rezolva o problema de care se lovesc toti primarii din Romania
Animalul rar care a fost văzut de curând pe teritoriul României. Sursa foto: Facebook, Pixabay
ADVERTISEMENT

Fauna și flora din România continuă să ne surprindă. Recent, la noi în țară a fost surprins un animal uimitor. Acesta este un răpitor desăvârșit, iar cei care au ocazia să îl vadă se pot considera cu adevărat norocoși.

Animalul rar care a fost zărit la noi în țară

La începutul acestui an, pe teritoriul României a fost zărit un animal rar. Din februarie și până în luna mai, în România au fost observate 4 exemplare de șoim dunărean. Localitățile unde aceste păsări și-au făcut apariția sunt Timiș, Constanța și Ialomița.

ADVERTISEMENT

Prin definiție, șoimul dunărean este o pasăre răpitoare diurnă. Acesta poate ajunge la 55 de cm lungime, iar greutatea sa este de 990 de grame în cazul masculului și de 1300 de grame în cazul femelei.

Șoimul dunărean poate fi observat cu preponderență în zona Eurasiei. În România, locurile unde se cuibărește cel mai des acest prădător sunt Câmpia de Vest, Câmpia Română și Dobrogea.

ADVERTISEMENT

La noi în țară, șoimul dunărean poate fi observat inclusiv în perioada rece a anului. Atunci când nu sunt în perioada de reproducere, cei mai tineri membri ai familiilor de șoimi dunăreni pleacă în căutarea de noi teritorii.

Populația de șoimi dunăreni este în creștere în România

Momentan, în România nu există prea multe exemplare de șoim dunărean. Potrivit pasaridinromania.sor.ro, la noi în țară există maxim 30 de perechi de astfel de păsări prădătoare. Din fericire, populația de șoimi dunăreni este în continuă creștere.

ADVERTISEMENT

La nivel mondial, populația de șoimi dunăreni este în declin. Principalele cauze care duc la moartea acestor păsări sunt, de cele mai multe ori, de ordin natural. Șoimii dunăreni mor din cauză că se electrocutează sau din cauză că nu mai au suficientă hrană.

Șoimii dunăreni se hrănesc cu mamifere de mici dimensiuni, dar și cu alte păsări. Printre preferatele lor se numără porumbeii, fazanii și ciorile. Tocmai de aceea, la un moment dat, autoritățile din București au luat în calcul popularea parcului Cișmigiu cu astfel de exemplare.

ADVERTISEMENT

La un moment dat, parcul situat în buricul Capitalei s-a confruntat cu o adevărată invazie de ciori. Păsările au devenit o reală problemă, astfel că s-a luat în calcul aducerea de șoimii și ulii dresați.

Nu doar în Cișmigiu au fost astfel de probleme, ci și în alte parcuri din România. Edilii din mai multe localități s-au gândit să aducă șoimi dunăreni care să alunge ciorile din parcuri.

ADVERTISEMENT
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
"Luna roz" sau "Luna căpşunilor", fenomen rar pe 21 iunie 2024. Unde va fi vizibilă
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”