Life

Animalul rar, surprins alături de trei pui în pădurile României. Se deplasează fără zgomot și atacă prada pe neașteptate. Oamenii îl consideră drăgălaș, dar e cel mai mare prădător din Europa, după urs și lup

Vietatea unică, văzută cu trei pui în pădurile românești. Face parte dintre prădătorii din Europa, alături de urs și lup.
11.04.2025 | 23:00
Animalul rar surprins alaturi de trei pui in padurile Romaniei Se deplaseaza fara zgomot si ataca prada pe neasteptate Oamenii il considera dragalas dar e cel mai mare pradator din Europa dupa urs si lup
Animalul cu trei pui văzut în pădurile din România. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Eveniment neașteptat pe teritoriul nostru. Un animal rar a fost surprins alături de trei pui în pădurile României. Acesta se deplasează fără zgomot și atacă prada pe nesimțite. Oamenii îl consideră drăgălaș, însă este cel mai mare prădător din Europa, după urs și lup. Care este acesta, de fapt.

O vietate unică, cu cei trei pui, văzută în pădurile românești

Ocolul Silvic Căiuți din cadrul Romsilva a distribuit o filmare pe social media care a ajuns la inimile internauților. O cameră de monitorizare a faunei instalată de specialiști a înregistrat prezența unei vietăți unice.

ADVERTISEMENT

Aceasta a apărut alături de trei pui, în pădurile din Bacău, conform unei filmări de pe Facebook. Experții susțin că evenimentul este unul rar pentru că, în general, acest animal face doi pui, mult mai rar trei. Aceștia rămân în grija mamei până la maturitate, care are loc la vârsta de numai doi ani.

Concret, este vorba de cea mai mare felină din Europa, după urs și lup. Mai exact, acesta este râsul, pădurile din România adăpostind la ora actuală una dintre cele mai mari populații de râs de pe continentul nostru.

ADVERTISEMENT

Imaginile spectaculoase și cu adevărat impresionante arată că femela de râs cu cei trei pui trăiește nestingherită în țara noastră. Râsul este considerat a fi un animal drăgălaș de mulți oameni, însă este cât se poate de periculos.

Cu ce se hrănește râsul din pădurile românești

Oamenii de știință arată că râsul se deplasează fără zgomot și atacă prada pe neașteptate. În plus, poate face salturi mari. De asemenea, cercetătorii susțin că auzul și mirosul sunt dezvoltate foarte bine și sunt extrem de fine.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, animalul este cunoscut pentru faptul că are o vedere foarte bună, inclusiv nocturnă. Iese la vânătoare în cursul nopții. Se hrănește cu diverse animale forestiere, cum ar fi șoareci, iepuri, cerbi și diferite păsări.

ADVERTISEMENT

Uneori, râsul mănâncă și animale domestice, printre care se numără găini, rațe, gâște, curcani sau oi. Atacă chiar câini când se simte în primejdie. La nevoie este necrofag, chiar dacă în mod normal îngroapă prada pe care nu a mâncat-o.

Tags: