Life

Animalul sălbatic “ciudat” care și-a făcut apariția în curtea unor români din Cluj. Au crezut că nu văd bine, au sunat la poliție

Ce animal sălbatic "ciudat" și-a făcut apariția în curtea unor români din Cluj. Aceștia au decis să sune la poliție după ce au văzut animalul.
05.03.2023 | 12:37
Animalul salbatic ciudat care sia facut aparitia in curtea unor romani din Cluj Au crezut ca nu vad bine au sunat la politie
Animalul sălbatic ciudat care și-a făcut apariția în curtea unor români. Foto Pixabay
ADVERTISEMENT

Ce animal sălbatic “ciudat” și-a făcut apariția la noi în țară, chiar în curtea unor clujeni. Aceștia au sunat imediat la poliție, solicitând ajutor.

Animalul sălbatic ciudat care și-a făcut apariția în curtea unor români

Acest animal sălbatic le dădea bătăi de cap localnicilor din Cluj, după ce s-a plimbat prin mai multe curți și le-a speriat animalelor oamenilor.

ADVERTISEMENT

Aceștia au crezut că este vorba despre o vulpe care le ataca și mânca găinile, doar că presupunerea lor s-a dovedit a fi una greșită.

În realitate, animalul pe care voiau să-l prindă era o pisică sălbatică ce își făcea veacul pe acolo și le agita noaptea animalele. Oamenii au fost atât de speriați de pisica sălbatică încât au încercat și să o otrăvească.

ADVERTISEMENT

Soluția găsită a fost una mult mai bună și un localnic a apelat la poliție pentru a cere ajutorul. Pisica sălbatică a fost capturată de voluntarii unui ONG și nu le va mai da bătăi de cap oamenilor, scrie Observator.

pisica sălbatică
Pisica sălbatică văzută în Cluj. foto Facebook Romsilva

Unde trăiește pisica sălbatică. Apare foarte rar

Pisica sălbatică este un animal care își face apariția destul de rar. Aceasta, de obicei, nu își face apariția pe timp de zi, ci apare doar seara, când și vânează.

ADVERTISEMENT

Aceasta nu a fost la fel de vânată de braconieri cum este râsul și de aceea se găsește de la Delta Dunării până în munți, pe teritorii mult mai largi decât râsul.

Pisica sălbatică preferă pădurile liniștite, cu mulți arbori bătrâni, de unde poate să își găsească hrana, anume mamiferele mici.

ADVERTISEMENT

Pisica sălbatică este un animal singuratic și numai în perioada împerecherii pot fi văzute în grupuri. Femela naște între doi și patru pui după împerecherea care are loc în februarie – martie.

Un astfel de animal extrem de rar a fost văzut și în Vaslui în anul 2021, într-o pădure Romsilva. „O întâlnire rarisimă cu un exemplar superb de Felis silvestris – pisica sălbatică, femelă probabil proaspăt devenită mămică, după aspect și comportament, consideră colegii noștri care au observat-o. Imaginile provin dintr-o pădure administrată de Ocolul Silvic Epureni, Romsilva Direcția Silvică Vaslui”, au anunțat reprezentanții Romsilva, pe Facebook.

Pisica sălbatică și pisica de casă seamănă, dar aceasta dintâi este mult mai mare, are părul mai lung și o formă a cozii distinctă.

ADVERTISEMENT
Tags:
Dan Puric: „Am strâns 6.000 € pentru o fată oarbă, biserica vreo 4.000....
Dan Puric: „Am strâns 6.000 € pentru o fată oarbă, biserica vreo 4.000. I-am dat un telefon. «Băi Gigi, te rog din suflet, are nevoie de celule stem»”. Reacția lui Becali
O româncă stabilită în Elveția spune că are nevoie de 8.000 de euro...
O româncă stabilită în Elveția spune că are nevoie de 8.000 de euro pe lună pentru a trăi: „Prețurile nu sunt foarte diferite în România”
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
România, sub atenţionare meteo dublă. Ţara se împarte între căldură extremă şi furtuni...
România, sub atenţionare meteo dublă. Ţara se împarte între căldură extremă şi furtuni în acest weekend
Gabriel Tamaş, vacanţă de vis alături de superba sa soţie. Ioana se simte...
Gabriel Tamaş, vacanţă de vis alături de superba sa soţie. Ioana se simte ca o zeiţă în mijlocul luxului unde se află
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
Schimbări majore privind voucherele sociale! Le scade valoarea și se acordă mai rar....
Schimbări majore privind voucherele sociale! Le scade valoarea și se acordă mai rar. Au anunțat acum
Moarte fulgerătoare în showbiz! A fost găsit fără suflare în apartamentul său
Moarte fulgerătoare în showbiz! A fost găsit fără suflare în apartamentul său
Ce umilință! Șoșoacă, pusă la pământ din două vorbe
Ce umilință! Șoșoacă, pusă la pământ din două vorbe
Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur, anunţ după aproape 20 de ani de căsnicie:...
Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur, anunţ după aproape 20 de ani de căsnicie: Şterge poza!
Caz unic la alegerile locale din România: a câștigat primăria la un vot...
Caz unic la alegerile locale din România: a câștigat primăria la un vot diferență. Pierzătorul: „M-au lucrat cum nu credeam în viața mea”
Cine a fost primul iubit al Andreei Esca: „A fost o poveste foarte...
Cine a fost primul iubit al Andreei Esca: „A fost o poveste foarte frumoasă” Cu ce se ocupă în prezent bărbatul