Life

Animalul straniu care este o combinație de urs, vulpe și bursuc. Înoată foarte bine și este activ pe timp de noapte

Animalul ciudat care o îmbinare de urs, vulpe și bursuc. Se descurcă excelent la înot și poate fi observat mai mult noaptea.
11.07.2024 | 08:20
Animalul straniu care este o combinatie de urs vulpe si bursuc Inoata foarte bine si este activ pe timp de noapte
Animalul ciudat care o îmbinare de urs, vulpe și bursuc. Se descurcă excelent la înot și poate fi observat mai mult noaptea. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Animalul straniu care este o combinație de urs, vulpe și bursuc. Înoată foarte bine și este activ pe timp de noapte. În libertate se confruntă cu un număr mare de amenințări, în momentul de față fiind pe cale de dispariție.

Animalul ciudat care o îmbinare de urs, vulpe și bursuc. Se descurcă excelent la înot și poate fi observat mai mult noaptea

Animalul ciudat care o îmbinare de urs, vulpe și bursuc. Se descurcă excelent la înot și poate fi observat mai mult noaptea. Câinele de tufiș (Speothos venaticus), cunoscut și sub denumirea de câinele de savană, aparține familiei canide.

ADVERTISEMENT

Specia trăiește în populaţii de mici dimensiuni, izolate, în păduri umede şi păşuni din America Centrală şi de Sud. Oamenii de știință consideră că este vorba de o viețuitoare fascinantă datorită aspectului unic, dar și comportamentului social.

De asemenea, are o dietă neobișnuită, lucru care o deosebește de alte animale. Are abilități foarte bune la înot datorită labelor special palmate. Stilul său de viaţă este semi-acvatic, ceea ce face să se asemene mai mult cu un jder sau cu o vidră.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea aspectul său îl recomandă ca fiind o combinaţie între urs, vulpe şi bursuc. Existența sa a fost descrisă pentru prima oară de Peter Wilhelm Lund, în urma descoperirii unor fosile în peşterile din Brazilia.

Multă vreme s-a crezut că este o specie dispărută. În prezent, cercetătorii spun că animalul ciudat este pe cale de dispariție pentru că oamenii i-au distrus habitatul împădurit în vederea cultivării pământului.  Braconajul şi contaminarea cu afecţiuni de la câini domestici sunt alte două amenințări.

ADVERTISEMENT
Câinele de tufiș
Așa arată câinele de tufiș. Sursa foto: britannica.com

Cum arată câinele de tufiș

Câinele de tufiș este un canid de talie mică, care atinge o lungime de aproximativ 50-75 cm. Are o greutate de 5-8 kg, corpul său fiind acoperit de o blană predominant roşiatică şi maro-închis spre extremităţi. Părul este lung şi neted.

Pe cap şi în zona superioară a gâtului blana are un colorit diferit, deschis, gălbui. Botul este lung, iar maxilarul are un număr redus de dinţi. În plus, oamenii de știință spun că animalul are urechi mici şi rotunjite, acoperite de păr.

ADVERTISEMENT

De asemenea, câinele de tufiș are picioare relativ scurte, în timp ce coada este scurtă și stufoasă, lungă de 12-15 cm. Cercetătorii au arătat că este singura specie vie din genul Speothos, iar dovezile genetice sugerează că una dintre rudele sale apropiate vii este lupul cu coamă, din centrul Americii de Sud.

În sălbăticie, animalul este observat din ce în ce mai rar. Uniunea Internaţională pentru Conservarea Naturii (IUCN) l-a inclus pe lista speciilor ameninţate cu dispariţia. În anul 2018 au venit pe lume 6 pui, în captivitate, la Chester Zoo din Marea Britanie, evenimentul fiind unul special.

ADVERTISEMENT
Soția lui Lionel Messi, criticată după imaginile apărute: „Scene grele când apare ghemuită...
Soția lui Lionel Messi, criticată după imaginile apărute: „Scene grele când apare ghemuită pentru străini pe internet”
Surse: Dani Mocanu a rămas fără permis după ce a fost prins „zburând”...
Surse: Dani Mocanu a rămas fără permis după ce a fost prins „zburând” pe A2. Ce viteză avea manelistul
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
O fotografie incredibilă surprinde glonţul zburând pe lângă capul lui Donald Trump. I-a...
O fotografie incredibilă surprinde glonţul zburând pe lângă capul lui Donald Trump. I-a străpuns urechea dreaptă: "Am auzit un şuierat, împuşcături"
Reacție uluitoare după tentativa de asasinat împotriva lui Donald Trump: E în Pennsylvania...
Reacție uluitoare după tentativa de asasinat împotriva lui Donald Trump: E în Pennsylvania și scuipă gloanțe!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
CINE l-a ÎMPUȘCAT pe TRUMP! Atacatorul a fost IDENTIFICAT de FBI
CINE l-a ÎMPUȘCAT pe TRUMP! Atacatorul a fost IDENTIFICAT de FBI
Versurile care anunțau ce urmează să pățească Diana: ”Mori, draga mea, iubita mea...”
Versurile care anunțau ce urmează să pățească Diana: ”Mori, draga mea, iubita mea...”
Ce români pot avea un concediu prelungit. Drepturile de care beneficiază
Ce români pot avea un concediu prelungit. Drepturile de care beneficiază
💔💔💔Bomba MOMENTULUI! Betty Salam și-a părăsit soțul și a fugit cu un manelist...
💔💔💔Bomba MOMENTULUI! Betty Salam și-a părăsit soțul și a fugit cu un manelist celebru. S-a mutat deja cu acesta, iar fiul ei a rămas cu Cătălin Vișănescu
Întrebările lui CTP, după tentativa de asasinare a lui Trump: „Va fi o...
Întrebările lui CTP, după tentativa de asasinare a lui Trump: „Va fi o justificare pentru ce va face cu democrația dacă ajunge președinte?”
Care este timpul real de așteptare în vama Giurgiu - Ruse. Cea mai...
Care este timpul real de așteptare în vama Giurgiu - Ruse. Cea mai bună oră pentru românii care trec granița din Bulgaria: „Pe pod am așteptat...”