O apariție absolut neașteptată pe străzile din Pitești. Mai mulți șoferi și locuitori au observat un animal rătăcit printre autovehicule. Părea destul de speriat de mediul în care se afla. A luat-o la fugă pe contrasens. Imaginile cu el au devenit virale.
Oamenii au filmat animalul care fugea agitat printe mașini și au postat imaginile pe rețelele de socializare. Mulți cred că este vorba despre un pui care s-a pierdut de mama sa sau care a apucat-o pe un drum greșit din pădure, mediul lui natural.
Nu este exclus ca animalul să fi scăpat și dintr-o grădină zoologică. Este vorba despre o căprioară, care joi, 25 iulie, a traversat debusolat unul dintre cele mai circulate bulevarde din orașul Pitești. Speriat de lumea din jur a luat-o la fugă pe contrasens.
Unii internauți au precizat că au mai văzut căprioara și în curtea depoului CFR, unde ”este iarba cât casa”, găsind un loc unde să se adăpostească. Nimeni nu știe de unde ar fi putut ieși căprioara, deoarece cea mai apropiată pădure este la câțiva zeci de kilometri distanță.
Dacă veți zări un animal sălbatic pe stradă nu ezitați să contactați autoritățile. Acestea vor interveni pentru a lua măsurile necesare și pentru a duce viețuitoarea într-un adăpost, respectiv într-o rezervație naturală unde se poate dezvolta.
În plus, dacă dați peste un animal sălbatic și rănit, cu atât mai mult trebuie să luați legătura cu un autorităție. Este ilegal să-l luați acasă. Se consideră infracțiune, respectiv braconaj. Puteți face închisoare sau, în cel mai ușor caz, primiți amendă.
”Este foarte important ca animalele salbatice care sunt gasite sa ajunga cat mai repede in maini care se pricep. Pot sa spun ca 90 la suta din cazurile cand animalele sunt eutanasiate sau sunt pur si simplu mor, sunt din cauza ca boala lor este atat de avansata ca nu se poate ajuta”, a explicat Zeitz Robert, ecolog, potrivit Știrile Protv.
Numărul de telefon la care puteți suna este 0722.533.816 pentru semnalarea unei probleme cu un animal sălbatic, respetiv dacă l-ați identificat rănit și în afara mediului său natural. La fața locului se vor deplasa specialiști care vor lua măsurile necesare.
”Formarea unei retele din medici veterinari voluntari este foare importanta pentru ca incercari individuale au existat si pana acum, in schimb in forma organizata se poate creste randamentul”, a explicat și medicul veterinar Borka Levente.