Life

Animalul uluitor care a fost văzut în pădurile României. Nici experții nu se așteptau să-l observe în libertate. Este un exemplar rar

Animalul rar și uluitor care a fost văzut prin pădurile României. Experții au fost luați prin surprindere să-l observe, după multă vreme.
19.05.2024 | 08:00
Animalul uluitor care a fost vazut in padurile Romaniei Nici expertii nu se asteptau sal observe in libertate Este un exemplar rar
Animalul căuta hrană. Sursa foto: pixabay
ADVERTISEMENT

Un animal rar și-a făcut apariția prin pădurile din România, într-un mod neașteptat. Are un aspect uluitor, iar oamenii de știință au fost încântați să-l observe din nou, după multă vreme, deși provine dintr-o specie des întâlnită.

Ce animal rar a fost văzut prin pădurile din România. Era în căutare de hrană

Întotdeauna animalele rare reprezintă o bucurie pentru experți, pentru că dau semne că fac față schimbărilor climatice, deși sunt într-o prezență redusă sau pe cale de dispariție. În Parcul Natural Grădiștea Muncelului-Cioclovina a fost filmată o specie deosebită.

ADVERTISEMENT

Mai exact, în luna noiembrie 2023, camerele de supraveghere din Parcul Natural Grădiștea Muncelului-Cioclovina au imortalizat câteva clipe cu doi urși bruni, cu guler alb. Erau mamă și pui, în căutare de mâncare.

Coloritul blănii este unul rar la ursul brun, iar specia aceasta de urși a mai fost zărită prin alte părți ale țării, dar nu și în Parcul Natural Grădiștea Muncelului-Cioclovina. De obicei, gulerul alb mai apare și la ceilalți pui de urși, din alte specii, dar odată cu maturizarea le dispare.

ADVERTISEMENT

Mama și puiul au stat câteva minute bune prin preajmă, iar reprezentanții parcului au subliniat că pot fi ușor confundați cu urșii asiatici, iar unii oameni ar putea crede că au în față o mutație genetică, dacă i-ar fi întâlnit.

”Este pentru prima dată când observăm, în parc, astfel de exemplare. La pui este destul de des întâlnit acel guler, care dispare după ce ajung la maturitate. Însă aici este un fenomen mai aparte, pentru că și ursoaica are coloritul acesta al blănii.

ADVERTISEMENT

Se pare că fiul său o moștenește. Nu este vorba nici pe departe de vreo mutație genetică, și nici vreun urs adus din Asia”, a declarat Alin Alimpesc, directorul parcului natural menționat.

Urși cu guler alb în Parcul Natural Grădiștea Muncelului-Cioclovina

Imaginile au fost făcute publice pe pagina de Facebook a Parcului Natural Grădiștea Muncelului-Cioclovina și au făcut furori printre internauți. Unii s-au întristat când au văzut cum mama și puiul umblau după hrană.

ADVERTISEMENT

”Mă doare enorm! Căutau de mâncare, dar de unde mâncare?! Prea nehaliții noștri conducători plănuiesc să îi omoare, nu să se ocupe de gestionarea problemei legate de hrana lor!”/”Superb! Ar trebui monitorizați” /”Unele exemplare prezintă pete albe la baza gâtului, formând uneori un adevărat guler, asemănător cu cel al ursului gulerat de Himalaya” / ”Cât de frumoși pot fi”, sunt doar o parte dintre reacțiile de pe Facebook.

ADVERTISEMENT
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
"Luna roz" sau "Luna căpşunilor", fenomen rar pe 21 iunie 2024. Unde va fi vizibilă
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”