News

ANM a anunțat că va veni ciclonul! Prognoza meteo pentru perioada septembrie și octombrie

31.08.2019 | 09:04
ANM a anuntat ca va veni ciclonul  Prognoza meteo pentru perioada septembrie si octombrie

ANM avertizează: nu scăpăm de fenomenele meteo extreme specifice verii! Vara s-ar putea prelungi, se arată în prognoza meteo pentru septembrie și octombrie, iar ciclonul ar putea lovi teritoriul țării noastre, pe fondul încălzirii vremii, în special în luna septembrie. Prima lună de toamnă, care începe mâine din punct de vedere calendaristic, se anunță extrem de călduroasă, dar și cu multe furtuni de vară.

Prognoza meteo pentru septembrie și octombrie: noi formațiuni ciclonice și temperaturi de vară în România

În luna septembrie se vor depăși 30 de grade aproape în toate zilele acestei luni, avertizează meteorologii de la ANM. Cantitatea de precipitații va fi deficitară în prima lună de toamnă, susține Floriana Georgescu, meteorolog ANM. Și în luna octombrie se vor înregistra temperaturi medii peste cele normale acestei luni.

Meteorologul trage un semnal de alarmă având în vederea menținerea temperaturilor ridicate a apelor pe continent. Vor avea loc noi formațiuni ciclonice, în special în zona Mării Mediterane. Furtunile cu aspect tornadic pot apărea mai ales în luna septembrie, în Lunca Dunării, Câmpia de Vest sau în Bărăgan.

prognoza meteo septembrie 2019
Temperaturi specifice verii vom avea toamna asta. Sursa foto: metro.co.uk

Furtuni de vară în plină toamnă și căderi de grindină – din surprizele meteorologice pentru următoarele două luni

„Este adevărat. Apa Mării Mediterane, Negre, Oceanul Atlantic – mai ridicată decât normal.  Vor fi formațiuni ciclonice care aduc ploi, furtuni de vară. Ploaie cu caracter torențial. Ploi scurte. Căderi de grindină”, avertizează meteorologul Floriana Georgescu, conform site-ului știrileprotv.ro.

Meteorologii de la ANM și cei din Europa susțin că anul 2019 se numără printre cei mai călduroși ani de când se fac măsurători meteo, adică din 1880 încoace. Vremea va fi așadar, una extrem de călduroasă în septembrie, cu temperaturi care vor oscila între 30 și 35 de grade Celsius. Această încălzire vine pe fondul schimbării climatice, cauzată de poluarea excesivă la care este supusă planeta noastră.