News

ANM a anunțat ce se întâmplă cu vremea în zilele următoare! Când trec ploile și vijeliile

21.05.2019 | 12:28
ANM a anuntat ce se intampla cu vremea in zilele urmatoare Cand trec ploile si vijeliile
Nu scăpăm de vremea rea. Sursa foto.a1.ro

Adminsitrația Națională de Meteorologie a prezentat prognoza meteo pentru următoarele zile, iar veștile nu sunt tocmai bune. Instabilitatea rămâne cuvântul de ordine până spre sfârșitul acestei săptămâni, când temperaturile vor atinge pragul normal, în cea mai mare parte a țării.

Continuă ploile și vijeliile

Meterologii anunță că vremea va continua să ne dea bătăi de cap. Nu scăpăm de averse și descărcări electrice, însoțite de grindină, chiar dacă valorile termice se vor situa între 23 și 26 grade Celsius, în majoritatea zonelor țării.

Cele mai mici temperaturi se vor înregistra la Suceava și Brașov, unde în cursul zilei de marți mercurul din termometre va indica 16 grade Celsius. La Timișoara și Oradea sunt 22 de grade, iar în Capitală avem 25 de grade.

Ploile și fenomenele extreme vor continua până spre sfârșitul săptămânii. Sursa foto:a1.ro
Ploile și fenomenele extreme vor continua până spre sfârșitul săptămânii. Sursa foto:a1.ro

Cod galben de furtuni până marți, 21 mai

Aproximativ jumătate din teritoriul țării noastre se află sub incidența unui cod galben de furtuni, valabil până marți seara, la ora 22:00 . Astfel, trebuie să ne așteptăm la o nouă rundă de ploi și vijelii, însoțite de descărcări electrice și, pe alocuri, căderi de grindină.

Marți, se și răcește în partea de Vest și Nord Vest, valorile termice de 19-20 de grade, chiar dacă în Sud-Est, unde nu ajunge, mai putem să înregistrăm 25 de grade. Se generalizează instabilitatea. Avem 2 zile cu instabilitate în aproape toată țara, cu ploi” , anunță meteorologul Elena Cordoneanu, citată de Realitatea TV.

Printre județele în care se vor semnala  averse cu caracter torențial și descărcări electricesunt:  Satu Mare, Maramureş, Sălaj, Botoşani, Bistriţa-Năsăud, Suceava, Cluj, Mureş și Harghita. Aceleași probleme sunt și în Neamţ, Alba, Sibiu, Braşov, Covasna, Hunedoara, Vâlcea, Argeş, Olt, Caraş-Severin, Gorj, Mehedinţi, Dolj şi zone din Bacău, Vrancea, Buzău, Prahova şi Dâmboviţa. Practic, jumătate din țară, se află pentru moment sub incidența acestui cod galben, ce vizează frecvente descărcări electrice, dar și intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și grindină. Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15 – 25 l/mp, atingând pe arii restrânse pragul de 35-40 l/mp.