News

Prognoza meteo pentru weekendul 3-5 mai! Anunţul ANM: Vă trebuie umbrele!

02.05.2019 | 15:35
Prognoza meteo pentru weekendul 35 mai Anuntul ANM Va trebuie umbrele

Agenția Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo valabilă pentru weekendul 3-5 mai! Astfel, aflăm că vineri valorile termice vor continua să crească ușor, astfel încât vremea va deveni caldă în sud și sud-est și apropiată de normalul termic în restul țării.

Meteorologii au anunțat cum va fi vremea în weekendul 3-5 mai

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice, cu precădere în cursul după-amiezii și al nopții, local în vest, nord, centru și la munte și izolat în restul teritoriului. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări ziua în regiunile vestice și nord-vestice și parțial în cele centrale, precum și pe crestele montane.

Temperaturile maxime se vor încadra între 17 și 26 de grade, valorile mai ridicate fiind în Lunca Dunării, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 și 14 grade Celsius.

Prognoza meteo 3-5 mai
Prognoza meteo 3-5 mai

Vremea în București, vineri 3 mai

Vremea va deveni caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 25 de grade, iar cea minimă va fi de 9…11 grade.

Cum va fi vremea sâmbătă, 4 mai

Vremea va fi instabilă, iar regimul termic caracterizat de valori ușor mai ridicate decât cele specifice datei în sud-est și apropiate de acestea în restul teritoriului. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice în a doua parte a zilei și în orele serii local în zonele de deal și munte și pe arii mai restrânse în restul țării, cu o probabilitate mai mare în nord, nord-vest și în centru.

Noaptea, manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala local în regiunile din jumătatea vestică a teritoriului și pe spații mai mici în restul zonelor. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte și în sud-est, dar de scurtă durată și în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 17 și 26 de grade, cu cele mai ridicate valori în Muntenia și în sudul Moldovei, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 și 13 grade.

Vremea în București, 4 mai

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza și seara când vor fi posibile ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade, iar cea minimă va fi de 10…12 grade.

Vreme instabilă duminică, 5 mai

Vremea se va menține instabilă și se va răci față de ziua anterioară în vest, nord-vest și în centru. Cerul va avea înnorări, iar local și temporar vor fi averse, posibil asociate cu descărcări electrice în majoritatea regiunilor.

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în prima parte a intervalului în est și sud-est, dar de scurtă durată și în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 și 25 de grade, iar cele minime între 6 și 13 grade.

În București va ploua duminică, 5 mai

Cerul va avea înnorări și în special în prima parte a zilei vor fi ploi de scurtă durată posibil asociate cu descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 22…23 de grade, iar cea minimă de 11….12 grade.