News

ANM a anunțat prognoza meteo pe 2 săptămâni. Cum va fi vremea de Florii. Vin ploi însemnate

08.04.2019 | 16:10
ANM a anuntat prognoza meteo pe 2 saptamani Cum va fi vremea de Florii Vin ploi insemnate

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Vremea în intervalul 8 – 21 aprilie va fi schimbătoare, iar ploi însemnate cantitativ sunt așteptate în majoritatea regiunilor. Totodată, temperaturile vor crește în a doua parte a intervalului prognozat, astfel că de Florii va fi o vreme călduroasă.

Ce arată prognoza meteo ANM pe 2 săptămâni în toate regiunile țării

Prognoza meteo ANM arată că instabilitatea atmosferică va predomina în următoarele 14 zile. În prima săptămână din interval, vremea va fi mai rece, iar în unele regiuni termometrele nu vor indica mai mult de 9 grade Celsius. Se va încălzi din a doua săptămână, dar chiar și așa, șansele de precipitații rămân mari.

Prognoza meteo pentru săptămânile 8-21 aprilie anunță ploi în toate regiunile țării

Banat

Vremea intră într-un proces treptat de răcire în prima săptămână, iar temperaturile scad de la 21 de grade, în primele trei zile, până la 13 grade în weekend. Se va încălzi din a doua săptămână, când temperaturile vor ajunge să crească până de Florii până la 19 grade. Sunt așteptate ploi aproape zilnice, pe arii extinse, local mai însemnate cantitativ.

Crișana

Temperaturile scad și vor ajunge până pe 13 aprilie la valori de circa 12 grade Celsius. Până pe 17 aprilie nu vor fi semnalate variații importante, dar până de Florii maximele cresc până la 19 grade. Va ploua aproape în fiecare zi, pe arii extinse, iar în unele zone precipitațiile pot fi însemnate cantitativ.

Transilvania

Se răcește și în Ardeal, iar maximele nu vor mai depăși 11 grade în perioada 13-16 aprilie. Ulterior, această medie va fi în creștere, urmând să se ajungă până în Duminica Floriilor la 17 grade Celsius. Vor cădea ploi moderate cantitativ, în special în perioada 9-13 aprilie.

Maramureș

Și în Maramureș scad temperaturile, iar până la finalul primei săptămâni prognozate termometrele vor indica maximul 11 grade. Se va reveni la un regim termic normal în cea de-a doua săptămână, însă minimele ar putea ajunge chiar sub pragul de îngheț local. Ploi însemnate cantitativ sunt așteptate în intervalul 10-13 aprilie.

Moldova

Temperaturile scad în Moldova de la 19 grade, la începutul intervalului, la 10 grade în primul weekend. Treptat, pe parcursul următoarelor 7 zile, mercurul din termometre va urca iar, ajungând în Duminica Floriilor să atingă 17 grade. Ploile vor fi, în general, slabe, cu probabilitate de apariție între 9 și 14 aprilie.

Dobrogea

Temperaturile scad pe litoral până la 9 grade Celsius până la finalul acestei săptămâni, apoi cresc până de Florii până la valori de 15-16 grade. Ploile vor fi aproape zilnice, iar între 9 și 14 aprilie, acestea se vor manifesta pe arii mai extinse și pot fi moderate din punct de vedere al cantității.

Muntenia

În București și zona Munteniei, vremea intră într-un proces de răcire după 12 aprilie, când temperaturile coboară de la 16-17 grade la 10-11 grade. Ulterior datei de 15 aprilie, vremea se încălzește, astfel că de Florii am putea avea în jur de 19 grade. În special în perioada 9-14 aprilie vor fi ploi, temporar moderate cantitativ.

Oltenia

În Oltenia, temperaturile scad de la 17 grade, la începutul acestei săptămâni, la 11 grade, la finalul ei. Din 16 aprilie urmează un proces de încălzire, iar mximele vor putea atinge 18-19 grade pe 21 aprilie. Va ploua aproape zilnic, iar între 9-14 aprilie precipitațiile pot fi mai însemnate.

La munte

Vremea se va răci, iar temperaturile scad de la 9 la 2 grade în prima săptămână. Abia din data de 16 aprilie, termometrele vor începe să indice valori mai mari, astfel că cei care doresc să petreacă Floriile la munte se pot aștepta la temperaturi de circa 8 grade. Se vor semnala ploi frecvente, care pot fi însemnate cantitativ, mai ales în intervalul 9-14 aprilie.