News

ANM a anunțat prognoza meteo pentru următoarele 2 săptămâni. Când revin temperaturile la normal

02.09.2019 | 18:16
ANM a anuntat prognoza meteo pentru urmatoarele 2 saptamani Cand revin temperaturile la normal

Administrația Națională de Meteorologie a publicat prognoza pentru următoarele 2 săptămâni, iar veștile sunt cât se poate de bune. Chiar dacă toamna a început în mod oficial, vremea se încăpățânează să se mențină călduroasă în cea mai mare parte a țării, cu valori termice specifice mai degrabă zilelor toride de vară.

Prognoza meteo pentru prima parte a lunii septembrie. Când scăpăm de caniculă

Prima parte a lunii septembrie aduce vreme instabilă, cu temperaturi caniculare până miercuri, când meteorologii estimează o ușoară scădere, care nu va dura prea mult, însă. Weekend-ul aduce noi creșteri în mare parte din teritoriu, urmând ca săptămâna viitoare, mercurul din termometre să indice valori normale pentru această perioadă.

În Banat, Muntenia, Transilavania, Maramureș și Oltenia, prima săptămână aduce vreme caniculară, cu temperaturi de până la 34 grade Celsius, urmată de o repriză de răcorire în intervalul 4-7 septembrie. Începând cu data de 8 septembrie, valorile diurne vor continua să scadă, ajungând până la pragul de 24 de grade pe arii restrânse, cu un regim termic apropiat celui normal pentru intervalul în care ne aflăm.

Peste o săptămână, toamna își va intra în drepturi. Sursa foto: digi24.ro
Peste o săptămână, toamna își va intra în drepturi. Sursa foto: digi24.ro

Cum va fi vremea în București

În Capitală, situația se va menține din punct de vedere meteorologic în aceiași parametri cu restul țării. Până spre sfârșitul acestei săptămâni, ne vom putea bucura în continuare de temperaturi caniculare, ajungând pe arii restrânse chiar la valoarea de 35 de grade Celsius. Vremea se va răci treptat începând cu ziua de luni, 9 septembrie, când mercurul din termometre va ajunge până la 24 de grade.

Cei care nu au avut încă ocazia să ajungă pe litoralul Mării Negre, vor putea face acest lucru în weekend, mai ales că vremea se anunță numai bună pentru un bronz. Apoi, meteorologii avertizează că temperaturile vor înregistra scăderi semnificative, ajungând până la pragul de 24 grade Celsius, valori oarecum normale pentru intervalul în care ne aflăm.