ANM a anunțat prognoza meteo pentru weekend-ul 19-21 iulie. Cum va fi vremea

Alexandru Năstase   
în HotNews
19/07/2019, 10:16
ANM a anunțat prognoza meteo pentru weekend-ul 19-21 iulie. Cum va fi vremea GALERIE FOTO
Vremea este caldă în timpul weekendului. Sursa foto - facebook

ANM a anunțat prognoza meteo pentru weekend-ul 19-21 iulie și conform meteorologilor, în aceste două zile o să ne bucurăm de vreme caldă și frumoasă in majoritatea regiunilor. FANATIK îți spune și cum va fi vremea în București. Astfel, în intervalul 19 – 21 iulie, aceasta va fi una în general frumoasă, însă nu scăpăm de precipitațiile de scurtă durată. Cele mai frecvente instabilități atmosferice se vor semnala în nordul țării.

ANM a anunțat prognoza meteo pentru weekend-ul 19-21 iulie

Aici se pot înregistra cantități semnificative de precipitații în special în ultima zi a weekendului, cea de duminică. Vântul va sufla în general cu 36 Km/h, iar șansele de precipitații scad pentru 98% din zonele populate ale ţării. Temperaturile maxime vor fi în creștere: vineri, 19 iulie – 28 grade Celsius, apoi âmbătă, 20 iulie – 29 grade Celsius, pentru ca duminică, 21 iulie să putem ajunge chiar la 31 grade Celsius

Vremea în Capitală este una plăcută. Este bine de ştiut că sunt așteptate averse de scurtă durată, cu probabilitate mai mare după-amiaza. Cerul va fi variabil și va prezenta unele înnorări după orele prânzului, atunci când sunt așteptate și ploile. Vestea bună este că temperaturile vor mai urca puțin în comparație cu zilele trecute. După acest weekend trebuie să ştiţi că revin temperaturile ridicate în România.

ANM a anunțat prognoza meteo pentru weekend-ul 19-21 iulie. Vremea
După weekend, în România apare canicula. Sursa foto – facebook

După weekend, revine canicula

Se reinstalează căldura sufocantă peste ţară. Meteorologii au emis o alertă de caniculă pentru România timp de trei zile, începând cu ziua de duminică, 21 iulie 2019. Disconfortul termic va fi din nou dușmanul nostru, căci temperaturile vor depăși 35 de grade Celsius. Este vorba despre un val de aer saharian care va parcurge Europa de la Vest la Est. În anumite zone temperaturile vor depăși până și 40 de grade, la umbră.

Căldura va fi aproape insuportabilă în special în zilele de luni și marți, 22 și 23 iulie. Atunci, canicula va afecta în special vestul, sud-vestul și sudul teritoriului. Ploile vor lipsi în aceste trei zile în Bărăgan și Oltenia, iar cantitățile de precipitații vor fi deficitare și în Dobrogea și sudul Moldovei.

Închide ×