News
notix pixel id

ANM a emis alertă de caniculă în România! Zonele cu temperaturi de 37 de grade

21.08.2019 | 12:34
ANM a emis alertă de caniculă în România! Zonele cu temperaturi de 37 de grade
Continuă canicula în cea mai mare parte a țării. Sursa foto: digi24.ro

Chiar dacă vara este pe sfârșite, meteorologii avertizează că ne așteaptă un nou episod de caniculă în următoarele zile, când valorile termice vor depăși normalul acestei perioade, atingând în unele zone ale teritoriului chiar și pragul de 37 de grade Celsius.

Un nou val de caniculă în România. 37 de grade în Lunca Dunării

Mai concret, Administrația Națională de Meteorologie anunță că în intervalul 21-23 august, disconfortul termic va fi resimțit în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele de câmpie, unde indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități. Medicii recomandă pe cât posibil evitarea deplasărilor pe timp de caniculă și fac un apel mai ales la cei bîtrâni să nu stea în lumina puternică a soarelui și în căldură.

Astfel, în cursul zilei de miercuri, mercurul din termometre va indica valori maxime de până la 35 de grade Celsius în vestul, nord-vestul sudul și sud-estul țării, izolat putând ajunge la temperaturi de 37 de grade, cu precădere în Lunca Dunării.

Următoarele zile vin cu disconfort termic accentuat. Sursa foto: digi24.ro
Următoarele zile vin cu disconfort termic accentuat. Sursa foto: digi24.ro

Cum va fi vremea în weekend

Nici sfârșitul de săptămână nu aduce vreme mai răcoroasă, disconfortul termic urmând să se mențină la cote ridicate în cea mai mare parte a teritoriului. În București, prima zi de weekend vine cu temperaturi ce vor depăși valoarea de 35 de grade Celsius, în vreme ce indicele temperatură-umezeală poate atinge în cursul după-amiezei pragul critic de 80 de unități.

Duminică, pe arii restrânse ar putea apărea ploi cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și cpderi de grindină. Temperaturile se vor menține, însă, caniculare, cu valori de până la 35 de grade Celsius în cea mai mare parte a țării. Pentru ultima săptămână a lunii august, meteorologii anunță o răcire treptată a vremii, nefiind excluse unele reprize de precipitații, cu precădere în partea de sud a teritoriului.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 859. 32 pagini + cartea „Dictatura gastronomică”
A apărut noua revistă Taifasuri