News

ANM a emis cod galben de furtuni! Atenție! Care sunt cele mai afectate zone

30.04.2019 | 12:42
ANM a emis cod galben de furtuni Atentie Care sunt cele mai afectate zone

Vești proaste de le meteorologi! Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis un cod galben de furtuni până în cursul zilei de miercuri. Majoritatea zonelor de pe teritoriul României vor fi afectate de noua avertizare, în special în nord, în centrul țării și la munte. Vântul intens va fi resimțit în zona de sud a țării.

Avertizare ANM! A fost emis un cod galben de furtuni

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis un cod galben de vreme severă. Furtunile vor fi mai puternice în nord, centru și în zona de sud a României. Prima atenționare va intra în vigoare în cursul zilei de marți, de la orele 14:00 și va fi valabilă până în ziua de miercuri, 1 mai, la orele 21:00. Se indică faptul că vom avea parte de ploi abundente. O a doua avertizare de tip cod galben este valabilă până pe data de 30 aprilie, la orele 15:00.

Cantități de apă însemnate își vor face apariția. În intervalul menționat, în majoritatea zonelor din România vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accdentuată,descărcări electrice, cădere de grindiă și intensificări ale vântului cu aspect de vijelie.

ANM, avertizare meteo! Cod galben de furtuni
ANM, avertizare meteo! Cod galben de furtuni

“Perioade cu instabilitate atmosferică”

Meteorologii au indicat faptul că „în după-amiaza zilei de sâmbătă (27 aprilie) şi pe parcursul nopţii de sâmbătă spre duminică (27/28 aprilie), temporar instabilitatea atmosferică va fi accentuată în zonele de munte, Oltenia, Transilvania, Maramureş şi nordul Crişanei. Vor fi averse cu caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, vijelii şi căderi de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi 25…30 l/mp şi punctiform 35…40 l/mp”. În cea mai mare parte a ţării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi pe suprafeţe mici căderi de grindină”, arăta avertizarea precedentă a specialiștilor de la Administrația Națională de Meteorologie.