News

ANM a emis cod galben de furtuni. Ploi abundente, vijelii și căderi de grindină în jumătate de țară

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de furtuni puternice pentru jumătate de țară. Până joi dimineața se așteaptă ploi abundente, vijelii și căderi de grindină.
25.05.2022 | 10:13
ANM a emis cod galben de furtuni Ploi abundente vijelii si caderi de grindina in jumatate de tara
Cod galben de furtuni puternice emis de ANM. Ploi torențiale, vijelii și grindină. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Vremea se schimbă radical în jumătate de țară. Meteorologii au emis o alertă cod galben de fenomene severe pentru 21 de județe.

Cod galben de furtuni puternice emis de ANM. Ploi torențiale, vijelii și grindină. Zonele afectate

Alerta ANM intră în vigoare miercuri, 25 mai, la ora 12.00, și este valabilă până joi, 26 mai, la ora 8.00.

ADVERTISEMENT

În intervalul menționat, în Maramureș, Transilvania, local la munte, iar îndeosebi spre seară și noaptea și în Banat, Crișana și nordul Moldovei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Aceasta se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii (viteze de 55…70 km/h și pe arii restrânse 80…90 km/h), averse torențiale şi izolat grindină.

ADVERTISEMENT

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie spun că, în acest interval, cantităţile de apă vor depăşi 15…20 l/mp şi izolat 30 l/mp.

ANM mai adaugă faptul că astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse în noaptea de miercuri spre joi (25/26 mai) și în restul teritoriului, iar pe parcursul zilei de joi (26 mai), acestea vor fi mai frecvente în regiunile sud-estice.

ADVERTISEMENT
Cod galben – Administrația Națională de Meteorologie. Sursa foto: meteoromania.ro

”În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj”, se mai arată pe site-ul meteorologilor.

Cum va fi vremea în București. Prognoză specială emisă de ANM

Dacă în jumătatea de nord-vest a țării vom avea furtuni, vijelii, averse torențiale și căderi de grindină, în zona Capitalei vremea încă este bună.

ADVERTISEMENT

Din prognoza specială emisă de Administrația Națională de Meteorologie (ANM) pentru Municipiul București aflăm că vremea va fi predominant frumoasă şi se va încălzi.

Cerul va fi variabil la senin, cu înnorări spre sfârșitul intervalului, când și probabilitatea pentru descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și averse va fi în creștere. Temperatura maximă va fi de 27…29 de grade, iar cea minimă de 13…16 grade.

ADVERTISEMENT