News
notix pixel id

ANM a emis cod galben de ploi și vânt puternic. Unde se strică vremea

05.10.2020 | 12:53
ANM a emis cod galben de ploi și vânt puternic. Unde se strică vremea
Cod galben de ploi și vânt în cea mai mare parte a țării. Sursa foto: infoiasionline.ro
ADVERTISEMENT

Toamna și-a intrat pe deplin în drepturi și nu vine cu vești deloc bune în următoarea perioadă. Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, începând din această după-amiază.

Potrivit specialiștilor, în intervalul 05 octombrie, ora 15:00 – 06 octombrie, ora 18:00 sunt semnalate averse însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului în cea mai mare parte a teritoriului.

Mai precis, cantitățile de precipitații vor depăși în intervale scurte de timp sau prin acumulare 25-35 l/mp și izolat 50-60 l/mp. De asemenea, vântul va avea intensificări în regiunile montane, cu viteze mai mari pe creste (rafale de peste 85…95 km/h), iar local și temporar și în vest și în nord-est (rafale în general de 50…60 km/h).

ADVERTISEMENT

Cod galben de ploi și vânt puternic în majoritatea regiunilor țării

În intervalul menționat, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, la început în Banat, Crișana, Maramureș, apoi și în vestul și nordul Olteniei, Transilvania, nord-vestul și nordul Munteniei, precum și în cea mai mare parte a Moldovei.

Vor fi perioade cu averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp și izolat 50…60 l/mp.

ADVERTISEMENT

Vântul va avea intensificări la munte, cu viteze mai mari pe creste (rafale de peste 85…95 km/h), iar local și temporar și în vest și în nord-est (rafale în general de 50…60 km/h).

Avertizările și atenționările meteorologice se actualizează în funcție de durata și gravitatea fenomenelor prognozate. Informările meteorologice se emit în cazul în care fenomenele meteorologice prognozate au potențial de a deveni temporar periculoase pentru anumite activităţi, dar altfel sunt obişnuite pentru perioada respectivă”, se arată în informarea transmisă de ANM.

ADVERTISEMENT

Prognoza specială pentru București. Săptămâna începe cu vreme frumoasă

Vești ceva mai bune vin din Capitală, unde vremea va fi deosebit de caldă, cu maxime cuprinse între 30 și 31 de grade Celsius.

Marți, în schimb, cerul va fi temporar noros, iar din a doua parte a zilei va crește probabilitatea pentru averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului. În ceea ce privește valorile termice maxime, acestea se vor situa în jurul a 27 de grade.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 866. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri