News

ANM a emis cod galben de vânt puternic. Zonele din țară unde va ninge viscolit

Specialiștii de la ANM au emis, luni dimineață, un cod galben de vânt puternic pentru mai multe județe. În următoarele ore va ninge viscolit, rafalele putând să ajungă la 90-100 km/h.
29.11.2021 | 10:27
ANM a emis cod galben de vant puternic Zonele din tara unde va ninge viscolit
ADVERTISEMENT

Finalul ultimei luni de toamnă vine cu vreme autentică de iarnă în zonele înalte din România.

Luni, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un cod galben de vânt puternic care va fi asociat cu ninsoare.

Cod galben de vânt puternic emis de ANM. Zonele unde va ninge viscolit

De la ora 14.00 până marți la ora 03.00, în Carpații Orientali, la altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăși 80…90 km/h și pe alocuri va ninge viscolit, anunță ANM.

ADVERTISEMENT

Vizate de codul galben sunt masivele din județele Bacău, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Neamț, Buzău, Suceava, Covasna, Vrancea și Harghita.

La ora 10.00 a intrat în vigoare și o informare meteo de vânt puternic. Ea va expira marți seara la ora 20.00.

ADVERTISEMENT

Local și temporar, în intervalul menționat, vor fi intensificări ale vântului la munte, mai ales la altitudini mari, precum și în regiunile sud-estice, iar în cursul zilei de marți (30 noiembrie) și în sud-vestul teritoriului.

Se vor înregistra rafale în general de 50…70 km/h, iar pe crestele Carpaților Meridionali începând din dimineața zilei de marți (30 noiembrie) de peste 80…100 km/h și temporar va ninge.

ADVERTISEMENT
Cod galben – harta ANM. Sursa foto: meteoromania.ro

Meteorologii anunță o răcire în zonele intracarpatice

După un weekend cu valori de primăvară, vremea din România schimbă foaia în următoarele zile.

Săptămâna începe cu o răcire a vremii, mai ales în zonele intracarpatice, unde temperaturile se vor apropia de cele specifice pentru această perioadă.

ADVERTISEMENT

În restul țării, vremea va fi mai caldă decât normalul de la sfârșitul lunii noiembrie. În cursul zilei de 29 noiembrie vom avea parte de un cer mai mult noros, cu adverse slabe de ploaie.

Precipitațiile își vor face simțită prezența pe spații restrânse în zonele de sud și sud-est. Trecător, în zona de nord-vest și centru, precipitațiile vor fi sub formă de lapoviță și ninsoare, iar în zonele montane, la altitudini de peste 1.500 de metri, va predomina ninsoarea.

Temperaturile maxime de pe teritoriul României se vor încadra între 4 și 14 grade, iar cele minime între -8 și 3 grade Celsius.

În Capitală, maxima zilei de luni, 29 noiembrie, se va situa între 11 și 12 grade, iar minima va fi în jurul valorii de 0 grade Celsius. Cerul va fi temporar noros, în cea de-a doua parte a zilei fiind anunțate ploi slabe. Vântul va sufla slab până la moderat, iar presiunea atmosferică va crește accentuat.

ADVERTISEMENT