News
notix pixel id

ANM a emis cod galben și cod portocaliu! Avertizare de ploi torențiale și furtuni. Bucureștiul, printre zonele vizate

31.05.2019 | 13:20
ANM a emis cod galben și cod portocaliu! Avertizare de ploi torențiale și furtuni. Bucureștiul, printre zonele vizate
Cod galben de ploi torentiale

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis în urmă cu scurt timp o avertizare cod portocaliu de ploi torențiale valabilă în mai multe județe din țară! Va ploua abundent și vor avea loc tunete și fulere, iar Bucureştiul se va afla sub această avertizare începând cu orele 15:00.

ANM a emis un cod galben de ploi torențiale și furtuni, însoțite de grindină

Fenomene vizate de avertizare meteorologilor cuprind ploi abundente, instabilitate atmosferică și temporar deosebit de accentuată! În cea mai mare parte a Munteniei și Dobrogei, nordul Olteniei, jumătatea de sud a Moldovei, precum și în zona Carpaților Meridionali și de Curbură, va ploua torențial.

Ploile vor cădea în cantități foarte generoase! Astfel, în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși local 40…50 l/mp și pe arii restrânse 60…80 l/mp. În special în estul și sud-estul țării vor fi vijelii, grindină de medii și mari dimensiuni și frecvente descărcări electrice.

Grindina a făcut prăpăd în Zalău

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată. O altă avertizare venită de la meteorologi va fi valabilă începând de astăzi, ora 12:00, până pe data de 1 iunie, ora 10:00 și este una de tip cod galben! Astfel, de Ziua Copilului, vor avea loc manifestări de instabilitate atmosferică accentuată. În intervalul menționat, vremea va fi foarte instabilă.

Meteorologii atrag atenția că vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, grindină și intensificări ale vântului ce vor lua și aspect de vijelie. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și izolat 40…50 l/mp. Din păcate, meteorologii de la Agenția Națională de Meteorologie continuă cu vești triste.

Astfel, aflăm că instabilitatea atmosferică se va menține temporar accentuată și în următoarele zile, în cea mai mare parte a țării, unde va continua să plouă, iar grindina va cădea î diferite zone din țară. Asta, după doar câteva zile când grindina a făcut prăpăd în Zalău, unde oamenii au înregistrat niște imagini apocaliptice. Zeci de mașini au fost efectiv distruse de gheața de dimensiuni foarte mari căzute într-un interval de timp relativ scurt.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 865. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri