ADVERTISEMENT
News

ANM a emis o avertizare cod galben de vreme severă. Ce zone sunt vizate

Autor: Adrian Baciu | 20.04.2020 | 11:55
ANM a emis o avertizare cod galben de vreme severă. Ce zone sunt vizate
ANM a emis o avertizare cod galben de vreme severă. Ce zone sunt vizate

ANM a emis avertizare cod galben de vreme severă în mai multe județe. Conform mesajului meteorologilor sunt așteptate rafale de vânt de peste 65 km/h în cinci județe din țară.

ADVERTISEMENT

ANM a emis o avertizare cod galben de vreme severa. Ce zone sunt vizate

După o zi de duminică de vară veritabilă în mai multe zone din sudul țării, acolo unde s-au înregistrat chiar și temperaturi de 28-29 de grade, startul acestei săptămâni vine cu o vreme schimbătoare.

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că, după mult soare și temperaturi destul de ridicate, luni vremea se schimbă radical. În acest sens a fost emisă o avertizare Cod Galben de vreme severă imediată în mai multe județe ale țării.

ADVERTISEMENT

De avertizarea nowcasting sunt vizate județele Brăila, Ialomița, Buzău, Galați Vrancea. Codul galben este valabil de la ora 9:00 până la ora 14:00.

Vreme în răcire în toată țara

ANM anunță că de luni temperaturile vor scădea și în sud, pe măsură ce un front rece de slabă anvergură va traversa România de la nord la sud.

ADVERTISEMENT

Temperaturile maxime se vor încadra între 11 și 20 de grade şi îşi vor face apariţia şi ploile. În Carpații Meridionali, la altitudini mari, se vor semnala precipitaţii mixte.

Pentru noapte, meteorologii anunţă temperaturi negative, între – 7 şi 9 grade, cu cele mai coborâte valori în depresiunile din estul Transilvaniei. Și în Capitală vremea se răcește, iar temperatura maximă va fi de 16…17 grade.

ADVERTISEMENT

Marți, în a treia și ultima zi de Paște, cerul va fi variabil în regiunile extracarpatice si mai mult senin in centru si nord-vest. Numai în zona Carpaților Meridionali mai sunt așteptate să cadă izolat unele precipitații mixte slabe in primele ore ale dimineții.

Maximele termice vor urca la prânz până spre 12-17 grade Celsius în Transilvania și Maramureș, 16-21 de grade în Banat și Crișana, 14-19 grade în Oltenia, Muntenia și Dobrogea (cu cele mai ridicate valori așteptate a se înregistra în zona Bărăganului) și 11-16 grade in Moldova.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!