ADVERTISEMENT
News

ANM a emis o avertizare de ultim moment. Cod galben de vânt puternic în mai multe județe din țară

Autor: Bogdan Solomon | 18.11.2019 | 08:49
ANM a emis o avertizare de ultim moment. Cod galben de vânt puternic în mai multe județe din țară
Cod galben de vânt puternic în mai multe județe ale țării. Sursa foto: adevarul.ro

Administrația Națională de Meteorologie a emis luni dimineață o nouă avertizare cod galben de vânt puternic, ce vizează mai multe regiuni ale țării. Avertizarea rămâne valabilă până în jurul orei 12:00, cu posibilitatea de a fi prelungită, în cazul în care situația persistă.

ADVERTISEMENT

Cod galben de vânt puternic în mai multe județe din țară

Prin urmare, în zona de munte a judeţelor Braşov şi Sibiu, dar şi în localităţile Avrig, Tălmaciu, Şelimbăr, Turnu Roşu şi Boiţa din județul Sibiu sunt semnalate intensificări ale vântului ce vor atinge la rafală 65-75 km/h, la peste 1800 metri putând atinge valori chiar mai mari, de până la 90-100 km/h. Gorj și Vâlcea se numără la rândul lor printre regiunile afectate de aceste fenomene extreme, după cum anunță specialiștii ANM în informarea transmisă în această dimineață.

Totodată, în judeţele Caraş-Severin, Timiş ( localitățile Deta, Gătaia, Ciacova, Peciu Nou, Jamu Mare, Denta, Banloc, Giulvăz, Uivar, Moraviţa, Voiteg, Ghilad, Birda, Livezile, Foeni, Otelec, Giera) şi Hunedoara ( în zonele de munte de peste 1800 m), sunt semnalate intensificări temporare ale vântului, cu viteze la rafală ce vor atinge local până la 65 km/h şi izolat 80 km/h, iar la peste 1800 m vor fi rafale de 90-100 km/h în Caraș-Severin și Hunedoara.

ADVERTISEMENT

Va ploua local în vestul țării și pe arii restrânse în restul teritoriului

În cursul zilei de luni, 18 noiembrie, vremea se anunță mohorâtă în majoritatea regiunilor țării, local fiind semnalate și preciptiații, mai ales în partea de a vest a teritoriului. În plus, acestea vor fi însoțite și de intensificări ale vântului, anunță meteorologii.

În ceea ce privește iarna care se apropie cu pași repezi, veștile sunt cât se poate de bune, întrucât, potrivit ANM, vom avea parte de temperaturi neobișnuit de ridicate pentru această perioadă a anului. Nu este exclus, însă, să apară și reprize de ger năprasnic, chiar dacă izolat și de scurtă durată, spre deosebire de anii precedenți, când sezonul rece ne întâmpina cu ninsori abundente și valori termice negative.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!