News

ANM a emis prognoza meteo pe următoarele patru săptămâni! Un nou val de caniculă va lovi România

21.06.2019 | 15:29
ANM a emis prognoza meteo pe urmatoarele patru saptamani Un nou val de canicula va lovi Romania

ANM a emis o prognoza meteo pe următoarele patru săptămâni! Aceasta este valabilă începând cu 21 iunie și se va încheia pe 22 iulie. Nu va fi chiar cea mai ok perioadă pentru că meteorologii spun că disconfortul termic și instabilitatea atmosferică se mențin. Astfel, în intervalul 24 iunie 1 iulie, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

ANM a emis prognoza meteo pe următoarele patru săptămâni!

De remarcat că regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării. Excepție vor face regiunile sud-vestice, unde cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale ale perioadei. Pentru primele zile ale lunii iulie, mai exact perioada 1 – 8 iulie 2019 sunt așteptate temperaturi cu valori ușor mai ridicate decât cele normale, la nivelul întregii țări. În același timp, cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, posibil ușor excedentare, local, în regiunile centrale și la munte.

Și a doua săptămână a lunii iulie este una normală. Astfel, în perioada 8 – 15 iulie, temperatura aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României. În schimb, cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi în general deficitare. Excepție vor face regiunile sud-estice unde cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale ale perioadei.

ANM a emis prognoza meteo pe următoarele patru săptămâni! Caniculă
Vor fi temperaturi ridicate în următoarea perioadă. Sursa foto – ANM

Un nou val de caniculă va lovi România

În ce priveşte săptămâna 15 – 22 iulie, mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână. Precipitațiile vor fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă. De altfel, prognoza meteo este una cu multe grade în plus în întreaga Europă. Vor fi temperaturi situate între 35 și chiar 40 de grade. Tot continentul va avea de suferit, nu doar România. Conform meteorologilor, vara va fi una cu adevărat călduroasă.

Cu toate acestea din peisaj nu vor lipsi şi ploile. Există şi o avertizare meteo asupra furtunilor care ar putea să apară din senin. În următoarea lună sunt așteptate cantități normale de apă în special în zonele de deal și de munte.

 

Tags: