News

ANM a emis prognoza meteo pentru acest weekend! Cum va fi vremea în perioada 29-31 martie

29.03.2019 | 09:34
ANM a emis prognoza meteo pentru acest weekend Cum va fi vremea in perioada 2931 martie

Prognoza meteo pentru acest weekend vine cu vești bune. Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că vremea va începe să se încălzească treptat, în următoarele zile, ajungând la valorile termice obișnuite pentru această perioadă.

Cum va fi vremea în ultimele zile ale lunii martie

După o perioadă în care cerul a fost predominant noros și nici ploile nu ne-au ocolit, iată că vremea se anunță ceva mai prietenoasă în următoarele zile, semn că ușor-ușor, primăvara își va intra pe deplin în drepturi, din punct de vedere meteorologic.

În ultimele zile ale lunii martie, valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării. Vineri, cerul va fi variabil, cu înnorări în estul și sud-estul țării, regiuni în care nu este exclus să apară și precipitații, slabe cantitativ.

Primăvara reintră în drepturi, în ultimele zile ale lunii martie
Primăvara reintră în drepturi, în ultimele zile ale lunii martie

Prognoza meteo 29-31 martie

Vineri, vântul va sufla slab până la moderat în cea mai mare parte a teritoriului, unlele intensificări fiind posibile în zonele montane înalte. Valorile termice maxime vor fi cuprinse între 7 și 18 grade Celsius, în timp ce temperaturile minime se vor situa între -6 și 4 grade. Pe timpul nopții se vor înregistra condiții favorabile pentru brumă.

Sâmbătă, vremea se va încălzi treptat,  mercurul din termometre urmând a indica valori ceva mai ridicate față de  cele specifice pentru această perioadă a anului, în regiunile intracarpatice. În restul teritoriului, temperaturile se vor menține la pragul normal pentru acest interval.

Pe parcursul primei zile din weekend, vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări în regiunile montane, dar și pe arii rstrânse, în nordul Moldovei. Temperaturile maxime se vor situa între 9 și 18 grade Celsius, în vreme ce valorile minime se vor situa între -4 și 9 grade.

Duminică, vremea va fi predominant frumoasă și va continua să se încălzească. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 14 și 20 grade Celsius, iar minimele se vor încadra între -4 și 9 grade Celsius. Spre seară, vor apărea condiții de brumă în estul Transilvaniei.