News

ANM a emis prognoza meteo pentru luna aprilie 2019! Cum e vremea de Paşte. Temperaturile din toată ţara

31.03.2019 | 12:39
Cum va fi vremea în luna aprilie

Administrația Națională de Meteorologie a dat publicității prognoza pentru luna aprilie 2019. Sărbbătorile pascale vor aduce vreme bună. Până atunci însă, ne așteaptă o perioadă cu temperaturi mai scăzute decât normalul acestei perioade.

   Prognoza meteo pentru  aprilie. Cum va fi vremea în luna Paștelui

Chiar dacă în prima săptămâna a lunii aprilie vremea nu se anunță tocmai prietenoasă, în următoarele zile este de așteptat ca temperaturile să crească, apropiindu-se de valorile normale pentru intervalul în care ne aflăm.

Potrivit specialiștilor ANM, în săptămâna 1-8 aprilie, valorile termice se vor situa sub cele specifice perioadei, în regiunile extracarpatice și la munte.  În restul teritoriului, temperaturile se vor situa în jurul valorilor normale pentru acest interval.

Prognoza meteo pentru luna aprilie
Prognoza meteo pentru luna aprilie

Ce temperaturi ne așteaptă în următoarea perioadă

Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii ţări, dar mai ales în zonele montane din vestul şi nordul teritoriului” , informează meteorologii.  În săptămâna 8-15 aprilie, vremea se îndreaptă, temperaturile vor atinge pragul normal pentru această perioadă, în cea mai mare parte a teritoriului.

Totodată, cantitățile de precipitații se anunță deficitare în regiunile intracarpatice și apropiate de valorile normale în restul țării. Cea de-a treia săptămână a lunii aprilie ne aduce valori termice din ce în ce mai ridicate, pe tot parcursul teritoriului.

Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această săptămână, cu posibilitatea unui uşor excedent local în regiunile sudice, dar şi a unui uşor deficit în nord-vestul teritoriului” , anunță meteorologii.

Spre sfârșitul lunii, temperaturile se vor menține în limita valorilor normale pentru această perioadă. În schimb, cantitățile de prcipitații vor fi deficitare în jumătatea vestică a teritoriului. Per ansamblu, luna aprilie ne va aduce temperaturi apropiate de valorile normale pentru această perioadă. De Paște, vom avea parte de vreme bună, cerul se anunță parțial noros, însă valorile termice se vor menține în limitele normale pentru acest interval.