News

ANM a emis prognoza meteo pentru weekend-ul 25-26 aprilie! De duminică se întorc ploile

24.04.2020 | 10:35
ANM a emis prognoza meteo pentru weekendul 2526 aprilie De duminica se intorc ploile
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie a transmis prognoza meteo actualizată pentru weekend-ul 25-26 aprilie, iar veștile nu sunt printre cele mai bune, întrucât ne așteaptă un nou val de precipitații abundente. În plus, temperaturile vor înregistra scăderi semnificative în majoritatea regiunilor țării, iar la munte se vor semnala condiții de lapoviță și ninsoare.

Prognoza meteo de weekend. Ne bucurăm de soare doar sâmbătă

Potrivit specialiștilor, vineri vremea va fi predominant frumoasă, cu valori termice ușor ridicate în comparație cu normalul acestei perioade, iar cerul va fi variabil după-amiaza, la începutul nopţii şi mai mult senin în restul intervalului.

ADVERTISEMENT

Totodată, vântul va sufla slab până la moderat, cu intensificări trecătoare la munte, în special pe creste, iar noaptea pe arii restrânse, îndeosebi în nord şi nord-vestul teritoriului.

Cât despre temperaturile maxime, acestea se vor încadra între 18 şi 23 de grade Celsius, cu ușoare scăderi în zona litoralului, iar cele minime se vor situa între 3 şi 11 grade, uşor mai scăzute în depresiuni. De vreme frumoasă ne vom putea bucura și în prima zi de weekend, în special în regiunile sudice și sud-estice, unde mercurul din termometre va atinge valori mai ridicate în comparație cu cele specifice datei.

ADVERTISEMENT

Cerul va fi variabil, cu înnorări mai ales după orele prânzului, când este posibil să apară și câțiva stropi de ploaie, mai ales în nord şi centru, precum şi în zonele de deal şi munte. Sunt semnalate averse trecător însoţite de descărcări electrice, iar pe crestele montane, în partea a doua a intervalului, sunt așteptate precipitaţii sub formă de lapoviţă sau ninsoare.

Totodată, vântul va avea intensificări local şi temporar în majoritatea regiunilor, dar cu cele mai mari viteze în zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 şi 25 de grade Celsius, în timp ce minimele vor fi cuprinse între 2 și 11 grade.

ADVERTISEMENT

Duminică ne așteaptă o răcire bruscă a vremii

Din păcate, veștile nu sunt la fel de bune când vine vorba despre ultima zi de weekend, pentru că vremea se va răci brusc, în cea mai mare parte a țării. De asemenea, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în prima parte a zilei, când doar pe arii restrânse va ploua slab, cu o probabilitate mai mare în centru, nord şi est.

La munte, în special pe creste, sunt semnalate precipitaţii mixte, iar vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu intensificări, mai ales pe creste. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 12 şi 22 grade Celsius, iar cele minime între 0 şi 10 grade, cu ușoare scăderi în depresiuni, unde pot apărea condiţii de brumă.

ADVERTISEMENT

Şi în Bucureşti ne așteaptă o ușoară răcire faţă de intervalul anterior. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat, cu posibile intensificări pe arii restrânse. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 21 de grade Celsius, iar cea minimă va fi cuprinsă între 5 și 7 grade.

ADVERTISEMENT