News

ANM a emis un nou cod galben. Care sunt zonele afectate

Cod galben de vânt puternic emis de ANM pentru ziua de joi.
02.09.2021 | 10:33
ANM a emis un nou cod galben Care sunt zonele afectate
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie a emis un nou cod galben, de această dată fiind unul de vânt puternic. Mai multe zone vor fi afectate, conform anunțului făcut de meteorologi.

Cod galben ANM de vânt puternic. Ce zone vor fi afectate

Zonele afectate de acest cod galben emis de ANM sunt Dobrogea, Moldova, dar și partea de nord-est din Muntenia. De asemenea, vânt puternic va fi și la munte.

ADVERTISEMENT

Rafalele vor depăși viteza de 55-65 de km/h, în timp ce pe crestele munților, mai precis în Carpații Meridionali, vântul poate depăși chiar 90 sau 100 de km/h.

„În intervalul menționat, în Dobrogea, cea mai mare parte a Moldovei, în nord-estul Munteniei și local la munte, vântul va avea intensificări susținute, cu viteze de 55…65 km/h, iar pe creste, în special ale Carpaților Meridionali, temporar rafalele vor depăși 90…100 km/h”, a informat ANM.

ADVERTISEMENT

Totodată, tot potrivit informațiilor ANM, vor putea avea loc intensificări ale vântului și în sudul țării, unde vitezele acestuia vor atinge undeva între 45-55 de km/h.

„Notă: intensificări locale și temporare ale vântului vor fi și în centrul și sudul teritoriului, cu viteze în general de 45…55 km/h”, a transmis ANM.

ADVERTISEMENT

Codul galben de vânt puternic emis de ANM este valabil de pe 02 septembrie, de la ora 10:00 până în aceeași zi, la ora 21:00.

Județele afectate sunt: Botoșani, Suceava, Neamț, Iași, Bacău, Vaslui, Galați, Vrancea, Brăila, Teleorman, Constanța, Mehedinți, Gorj, Sibiu, Vâlcea Brașov, Prahova, Argeș, Dâmbovița, Buzău. Caraş-Severin.

ADVERTISEMENT

Noi avertizări meteo ANM și în zilele precedente

Chiar în prima zi de toamnă, aceasta și-a intrat complet în drepturi, cu avertizări meteo de ploi, dar și de vânt puternic. Conform ANM, au fost 27 de județe care au fost afectate de intensificări ale vântului.

Avertizarea meteo a ținut până aproape de miezul nopții, dar iată că ea a fost reînnoită, cel puțin în ceea ce privește vântul puternic.

Județele afectate atunci au fost Brașov, Maramureș, Suceava, Bistrița-Năsăud, Neamț, Harghita, Mureș, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Dolj, Mehedinți, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiș, Caraș Severin, Hunedoara, Bacău, Vrancea, Buzău și Olt.

Totodată, meteorologii au anunțat că vremea din această săptămâna, prima de toamnă, va fi mai rece decât ar fi normal pentru această perioada. Șansele de ploaie sunt mari.

ADVERTISEMENT
Tags: