News

ANM a emis un nou cod galben. Ce zone vor fi afectate de ploi și furtuni

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis un nou cod galben de fenomene severe pentru mai multe zone.
17.06.2021 | 10:19
ANM a emis un nou cod galben Ce zone vor fi afectate de ploi si furtuni
ADVERTISEMENT

Nu scăpăm de ploi și furtuni nici în următoarele zile. Joi vom avea parte din nou de fenomene meteo severe în mai multe zone din România. ANM a emis o nouă avertizare de cod galben.

Meteorologii anunță ploi puternice, intensificări ale vântului, iar în unele zone chiar și grindină.

ADVERTISEMENT

ANM a emis un nou cod galben

Joi, la ora 10.00, Administrația Națională de Meteorologie a emis un nou cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată. În mai multe zone sunt așteptate din nou ploi torențiale și intensificări ale vântului.

Acesta intră în vigoare de la ora 12.00 și va dura până la ora 21.00.

În Oltenia, vestul Munteniei, Banat, jumătatea de sud a Crișanei și a Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină. Este posibil ca în  intervale scurte de timp cantitățile de apă să depășească 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp.

ADVERTISEMENT

Astfel de fenomene este posibil să apară și în sud-estul României, dar pe arii restrânse. Un alt cod galben este valabil și în intervalul 17 iunie, ora 21:00 – 18 iunie, ora 12:00. Sunt așteptate ploi însemnate cantitativ.

Zonele vizate sunt Dobrogea, estul Munteniei și sud-estul Moldovei. Aici vor avea loc averse și cu caracter torențial și pe alocuri descărcări electrice.

ADVERTISEMENT

Cantitățile de apă care vor cădea vor fi însemnate. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, acestea vor depăși 20…30 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

Un ciclon lovește România

Specialiștii au anunțat că în noaptea de joi spre vineri, 17 – 18 iunie, un ciclon periculos se va forma deasupra Mării Negre. Partea de sud-est a României va fi cea mai afectată, avertizează meteorologii.

ADVERTISEMENT

“În jumătatea estică și mai ales partea de sud-est a țării, mă refer la partea de est a Munteniei, Dobrogea, sudul Moldovei să fie cele mai afectate mai ales începând de joi noaptea și pe parcursul zilei de vineri de cantități de precipitații mai importante. În anul anterior Dobrogea a înregistrat cel mai secetos an din istoria măsurătorilor meteorologice”, a anunțat Elena Mateescu, directorul ANM, la Sinteza zilei.

Nici în București vremea nu se schimbă. Vor avea loc ploi torențiale și descărcări electrice.

ADVERTISEMENT