News

ANM a emis un nou cod portocaliu de ploi abundente și furtuni. Care sunt zonele afectate 

25.06.2020 | 10:20
ANM a emis un nou cod portocaliu de ploi abundente si furtuni Care sunt zonele afectate
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, joi dimineață, două avertizări Cod Galben și Cod Portocaliu, valabile în următorul interval.

Din nou, în majoritatea regiunilor țării, sunt așteptate manifestări accentuate de instabilitate ale vremii.

ADVERTISEMENT

Va ploua abundent, pe alocuri chiar până la 80 de litri pe metru pătrat, și vor fi condiții de grindină, vijelii și averse torențiale.

Cod portocaliu de ploi abundente și furtuni de la ANM. Zonele vizate

Conform ANM, Pentru intervalul 25 iunie, ora 10 – 25 iunie, ora 23:00 a fost emisă o avertizare Cod Portocaliu de ploi și instabilitate atmosferică accentuată.

ADVERTISEMENT

În acest interval meteorologic, în zonele montane, precum și local în Muntenia, Dobrogea, Transilvania, Maramureș și în sudul Moldovei, vor fi perioade cu averse torențiale.

Se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50…80 l/mp. Vor fi și intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice și grindină.

ADVERTISEMENT

Un cod galben, în vigoare până vineri dimineață

De asemenea, pentru intervalul 25 iunie, ora 10 – 26 iunie, ora 02:00, a fost emisă o avertizare de tip Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Conform avertizării, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

ADVERTISEMENT

ANM mai anunță că la sfârșitul acestei săptămâni, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în vestul, centrul și nordul țării, precum și în zonele montane.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată, mai anunță specialiștii în meteorologie.

ADVERTISEMENT