News

ANM a schimbat prognoza meteo. Cum va fi vremea până la jumătatea lunii octombrie

24.09.2019 | 20:31
ANM a schimbat prognoza meteo Cum va fi vremea pana la jumatatea lunii octombrie

Administrația Națională de Meteorologie a transmis prognoza meteo pentru următoarea perioadă, iar veștile sunt cât se poate de bune. Temperaturile vor crește semnificativ până la jumătatea lunii octombrie, mercurul din termometre urmând să indice valori ceva mai ridicate în comparație cu normalul intervalului în care ne aflăm.

Vremea se încălzește în următoarele patru săptămâni

Potrivit meteorologilor, în următoarele patru săptămâni vom avea parte de o vreme prietenoasă, întrucât valorile  termice vor ajunge până la 22-23 grade Celsius în cea mai mare parte a teritoriului, dar mai ales în regiunile sudice. Totodată, regimul pluviometric se anunță excedentar în regiunile nordice, nord-vestice și nord-estice, în timp ce în regiunile sudice acesta va fi deficitar. În restul teritoriului, cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale ale perioadei.

Pe parcursul primei săptămâni a lunii octombrie, temperaturile diurne vor fi în scădere, urmând a se situa în marea lor majoritate sub cele normale pentru ultima decadă a lunii septembrie, cu valori medii regionale cuprinse între 18 și 20 de grade. În aceeaşi perioadă, însă, minimele nocturne vor fi mult mai ridicate decât în intervalul anterior, local peste cele climatologic specifice. . Probabilitatea de ploaie va fi ridicată pe tot parcursul intervalului de referinţă şi, temporar, în special în zilele de 23, 24 şi 26 septembrie, vor fi cantităţi de apă în general moderate”, a transmis meteorologul de serviciu al ANM, citat de Agerpres.

Vom avea parte de vreme frumoasă în primele zile ale lunii octombrie. Sursa foto: sputnik.md
Vom avea parte de vreme frumoasă în primele zile ale lunii octombrie. Sursa foto: sputnik.md

Cum va fi vremea în București

În Capitală, luna octombire vine cu vești bune din punct de vedere meteorologic, mai ales că temperaturile vor crește semnificativ, depășind valorile normale pentru perioada în care ne aflăm. Astfel, chiar dacă toamna și-a intrat pe deplin în drepturi, mercurul din termometre va atinge pragul de 28 grade Celsius. De vreme bună vom avea parte și pe litoral, unde temperaturile se anunță, însă, ceva mai reduse.

În Dobrogea, regimul termic va fi în general apropiat de cel normal pentru luna octombrie. Astfel, media maximelor va fi de 20 – 25 de grade, iar cea a minimelor de 10 – 15 grade. Valori de temperatură uşor mai mari, de până la 26 de grade cele diurne, sunt posibile în jurul datei de 10 octombrie”, explică meteorologul ANM.