News

ANM, alertă de ULTIMĂ ORĂ! Cod galben de vânt și vijelii în 15 județe

26.03.2019 | 14:31
ANM alerta de ULTIMA ORA Cod galben de vant si vijelii in 15 judete

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat Cod galben de vânt și vijelii în nu mai puțin de 15 județe. Atenționarea vine pentru localitățile: Argeș, Bacău, Botoșani, Brașov, Buzău, Covasna, Dâmbovița, Iași, Neamț, Prahova, Sibiu, Suceava, Vaslui, Vrancea, Vâlcea. “Necesitatea emiterii unei atentionari este impusa in primul rand de periculozitatea fenomenului prognozat, prin aceasta intelegand atat amploarea evolutiei sale, cat si potentialul distructiv estimat in raport cu gradul de vulnerabilitate al regiunilor afectate (aglomerari urbane, zone predispuse geomorfologic unor riscuri meteo-climatice deosebite)”, conform anunțului ANM.

ANM, alertă de Cod galben de vânt și vijelii în 15 județe!

Atenționare meteorologică pentru 15 județe în intervalul 27 martie, orele 06:00 – 27 martie, ora 20:00. Fenomenele vizate sunt intensificări semnificative ale vântului. Județele vizate sunt: Argeș, Bacău, Botoșani, Brașov, Buzău, Covasna, Dâmbovița, Iași, Neamț, Prahova, Sibiu, Suceava, Vaslui, Vrancea, Vâlcea. “În intervalul menționat, în cea mai mare parte a Moldovei vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală în general de 55…75 km/h.

În Carpații Meridionali și de Curbură, local, la altitudini de peste 1700 m, vântul va sufla tare, cu viteze de 80…100 km/h, iar zăpada va fi spulberată. Notă: Temporar vântul va avea intensificări și în celelalte regiuni, dar pe arii mai restrânse și la cote mai reduse, cu viteze de până la 45…55 km/h. În jumătatea de nord a Moldovei trecător vor fi precipitații slabe, mai ales sub formă de ninsoare și condiții de polei.”

ANM avertizaare Cod galben de vânt și vijelii
ANM avertizare Cod galben de vânt și vijelii

ANM anunță Cod galben de vânt și vijelii!

După ceva temperaturi potrivite sezonului de primăvară-vară, gradele încep să scadă în termometre începând cu azi, 26 martie. Apar norii și ploile care vor cădea pe arii extinse. ANM anunță că ziua rece se menține și miercuri. Valorile termice vor fi sub mediile anuale, iar în zonele de est, sud și centru, va ploua slab, potrivit Mediafax. Maximele sunt astăzi cuprinse între 6 și 14 grade Celsius, iar minimele, între -5 grade Celsius și 5 grade Celsius.

Tags: