News

ANM, alertă de ULTIMA ORĂ! Cod portocaliu de viscol și ninsori

07.05.2019 | 17:23
ANM alerta de ULTIMA ORA Cod portocaliu de viscol si ninsori
ADVERTISEMENT

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis un cod portocaliu de vreme severă. În unele județe își vor face apariția viscolul și ninsoarea. Avertizarea a fost emisă pe data de 7 mai, la orele 16:00 și este valabilă până la orele 18:00.

ANM a emis un cod portocaliu de viscol și ninsoare

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis avertizare pentru vreme severă în cursul zilei de azi, 7 mai. Județe afectate de codul portocaliu sunt: Hunedoara și Caraș-severin. “În zona : Județul Hunedoara: zona de munte de peste cota 1800 m; Județul Caraş-Severin: zona de munte de peste cota 1800 m; Se vor semnala : Intensificări ale vântului cu rafale de 120-140 km/h. Fenomene asociate : ninsoare viscolită și transport de zăpadă”, arată anunțul oficial ANM.

ADVERTISEMENT

De asemenea, ANM a emis și un cod galben din cauza vântului puternic, alături de rafale de până la 60-70 de km/h. Codul emis este valabil în cursul zilei de azi, marți, între orele 15:00 și 18:00.
“În zona : Județul Mehedinţi: Drobeta-Turnu Severin, Șimian, Vânju Mare, Gogoșu, Jiana, Pătulele, Cujmir, Breznița-Ocol, Salcia, Devesel, Izvoru Bârzii, Gârla Mare, Gruia, Punghina, Malovăț, Prunișor, Dârvari, Hinova, Burila Mare, Vânători, Vlădaia, Pădina, Obârșia de Câmp, Livezile, Braniștea, Pristol, Vânjuleț, Husnicioara, Vrata, Poroina Mare, Rogova, Corlățel, Județul Dolj: Calafat, Băilești, Dăbuleni, Poiana Mare, Moțăței, Sadova, Daneți, Călărași, Valea Stanciului, Ciupercenii Noi, Maglavit, Cetate, Ostroveni, Amărăștii de Jos, Galicea Mare, Desa, Bistreț, Bârca, Gighera, Rast, Bechet, Cerăt, Afumați, Goicea, Drănic, Giurgița, Urzicuța, Gângiova, Piscu Vechi, Dobrești, Ghidici, Negoi, Seaca de Câmp, Dobrotești, Cioroiași, Siliștea Crucii, Măceșu de Sus, Catane, Amărăștii de Sus, Galiciuica, Măceșu de Jos, Cârna”, au indicat specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie despr ejudețele afectate de codul emis astăzi, 7 mai.

ANM a emis cod portocaliu de viscol și ninsoare
Ninsoare
Sursa Foto: Pixabay

Cod portocaliu de inundații în Covasna, Harghita și Brașov

Tot în cursul zilei de azi, meteorologii au instituit un cod portocaliu de inundații pe râurile din județele Covasna, Harghita și Brașov. Se anunță faptul că se pot produce fenomene hidrologice periculoase cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele: Valea Mare și Râul Negru.

ADVERTISEMENT

Averse cu caracter torențial și cantităție mari de apă ași-au făcut apariția în Transilvania, maramureș, cea mai mare parte a Moldovei și jumătatea de nord a Munteniei.