News

ANM, alertă de ultima oră! Fenomene meteo severe! Care sunt zonele afectate

11.04.2019 | 14:01
ANM alerta de ultima ora Fenomene meteo severe Care sunt zonele afectate

Administrația Națională de Meteorologie(ANM), alertă de ultimă oră! Meteorologii anunță ploi moderate cantitativ, manifestări de instabilitate atmosferică, în data de 11 aprilie, ora 15 – 15 aprilie, ora 10.

ANM, alertă de ultimă oră!

În intervalul menționat va ploua temporat în toate regiunile și vor fi mai ales averse ce vin împreună cu descărcări electrice, în special în sud-vestul, sudul și sud-estul teritoriului. La munte predomină ploile, favorizând topirea stratului de zăpadă, îndeosebi în Munții Banatului, Carpații de Curbură și Carpații Meridionali.

Cantitățile de apă vor depăși local, în intervale scurte de timp, 15…20 l/mp, în special în Oltenia, Muntenia și zonele montane aferente, 30…40 l/mp. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 13-18 grade Celsius, iar cele minime între 6-9 grade Celsius.

ANM, alertă de ultima oră! Fenomene meteo severe! Care sunt zonele afectate
Fenomene meteo severe!

Ploi, însoțite de descărcări electrice

Între 12 și 18 aprilie, în general, intervalul se va caracteriza printr-o vreme general normală sub aspectul termic, dar care va neferici multă lume din cauza precipitațiilor. Temperatura aerului va fi curprinsă între 4…14 grade Celsius, apropiată de mediile multianualte, în întregul teritoriu, iar cea maximă se va încadra între 0…10 grade Celsius, în majoritatea zonelor de cultură.

ANM, alertă de ultima oră! Fenomene meteo severe! Care sunt zonele afectate
Se anunță ploi, însoțite de descărcări electrice

De asemenea, în intervalul menționat instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin precipitații cu caracter de aversă, fiind însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Cantitățile de apă vor depăși local 15-20 l/mp și izolat 30-40 l/mp.

ANM, alertă de ultima oră! Fenomene meteo severe! Care sunt zonele afectate
Care sunt zonele afectate

Conform sursei menționate mai sus, luna aprilie este una reprezentativă de primăvară, ce este mai stabilă decât luna precedentă. Fenomenele specifice anotimpului rece sunt rar resimțite, iar fenomenele unui anotimp cald au o frecvență foarte redusă.